Çarşamba, Nisan 1

Berlin Yolcusu CSKA


Euroleague Play-Off'unda 3.maçlar oynandı. Kısa geçelim hemen.

Gönüllerin şampiyonu Partizan, uğruna kupon bastığım CSKA'ya Belgrad'da da direnemedi. Belgrad Arena'da oynanan maçı Ruslar 56-67 kazandı ve 3-0'la turu geçen ilk ekip oldu. Zaten beklenen de buydu. CSKA üst üste 7.defa Final-Four oynayacak.

Gecenin süprizi İtalya'da yaşandı. Yunanistan'da oynanan maçlardan bir galibiyet çıkaran Siena eline geçirdiği saha avantajını kaybetti. Hem de nasıl kaybetmek. Kendi evinde oynadığı maçı 19 sayı farkla kaybetti: 53-72. Panathinakos saha avantajını tekrar eline geçirdi. Siena bu sonuçla uzun bir süre sonra kendi evinde yenilmiş oldu. Vassilis Spanoulis 13 sayı 4 asist ile yıldızlaştı. Drew Nicholas ve Sienalı Terrell McIntyre yine 13 sayı ile oynadı. Eski dostlardan Henry Domercant ise 12 sayıda kaldı.

Geri kalan sonuçlarda bir süpriz yaşanmadı. Zaten bu noktadan sonra her şey olabilir ve süpriz sayılmaz. Ama saha avantajını değerlendirememek büyük bir fırsatın kaçmasına neden olur. Dün oynanan diğer iki maçta Real Madrid ve Tau Ceramica kendi evlerinde oynadıkları maçları kazandılar.

Real Madrid, Palacio Vistalegre'de 12.000 taraftarı önünde Olympiakos'u 71-63 mağlup etti. Louis Bullock 22 sayı atarken, Felipe Reyes 21 sayı 9 ribaund ile maça damga vurdu. Olympiakos adına Ioannis Bourousis 17 sayaı ve 10 ribaund ile oynayarak double-double yaptı ama galibiyet için yeterli olmadı.Ama avantaj hala Olympiakos'un elinde, 2-1 önde Yunan ekibi.

Tau Ceramica ise Barcelona ile Fernando Buesa Arena'da karşılaştı. Başa baş geçen mücadeyi ev sahibi takım 69-62 kazandı ve 2-1 öne geçti. Perşembe günü yine aynı salonda oynanacak olan maçı kazanırlarsa onlar da mayısı Berlin'de karşılayacak.

Hiç yorum yok: