Pazartesi, Nisan 6

Çık Aradan


Bugün Gaziantepspor ile karşılaşacak Galatasaray. Süper Lig'de her maç önemlidir. Alınması gereken 3 puan var ortada. Ne kadar isteksiz olsak da bu sezon hala devam ediyor. O nedenle bu maça da tam konsantre olmak zorundayız Ama şöyle bir gerçek var. Türkiye Ligi 1959 yılından beri oynanıyor. Oysa Galatasaray - Fenerbahçe rekabeti 100 yıllık. Haftaya pazar günü bu maç oynanacak.

Program bellidir yıllardır.Pazartesi günü sabahında haftasonu oynanan maçların kısa bir değerlendirmesi yapılır.Öğleden sonra herşey geride kalır. Yavaştan karşı tarafa telefonlar açılır. Geliyor musunuz, ne yapıyorsunuz? tarzı sorular. İl Güvenlik Kurulu toplantısı beklenir, Biletix'ten bilet çıkış günü takip edilir. Biletler çıktığında sabahında kuyruğa girilir. Kuyruktaki muhabbet (karaborsa bozana kadar) gayet güzeldir, makaradır. Forumlardan,abilerden yapılacak pankartalrın, koreografilerin, süprizlerin haberi alınır, dedikodusu yapılır. Fısıltı gazetesinin tirajı artar. Şu sakat, bu oynamayacak, Kabataş'tan gelecekler, otobüse binecekler, hakem kim olacak. Tartış konuş dur.Perşembeden sonra, yani cuma gününden itibaren konuşma sırası yavaş yavaş topçuya kayar. Bizim tüm benlik ise derbiye ait olur.

Oysa şimdi Gaziantepspor maçı var. Fenerbahçeliler msn'de veya diğer ortamlarda GELİYORUZ diyorlar. Gönül istiyor ki biz de BEKLİYORUZ diyelim. Ama Gaziantep maçı var işte. Şimdi yapacağımız atar-gider akşam alınacak bir kötü sonuçta makaraya dönecek.

Pazartesi günü maç oynamak sıkıntı değil ama derbi heyecanının 7 günden 6 güne düşmesi büyük sıkıntı. Bu sefer bayram 1 gün kısaldı.Bir oynansa şu maç, derbiye odaklanalım.

Hiç yorum yok: