Pazartesi, Nisan 20

Süper Olmayan Clasico


Dün Beşiktaş-Bursaspor'u noktaladıktan sonra Boca-River maçına döndük. Hayatımın en büyük amaçlarından biri bu maçı stadyumdan izlemek. Şimdilik televizyonla idare ediyoruz ama eskiden bu da yoktu, çok şükür ki naklen izliyoruz.

Futbolseverlerin merakla beklediği maç 1-1 sona erdi. Futbol hiç tatmin etmedi ama nedense. Beşiktaş-Bursaspor maçı daha zevkliydi. Geçen haftaki derbiden tek farkı ise atılan iki süper goldü. O gollerden birini resimdeki Martin Palermo attı.

Kendimize kötü gözle baktığımız için bazı şeyleri göremiyoruz. Veya taraf olunca futbol daha heyecanlı oluyor. Beşiktaş maçını izlediğimiz gözle Boca-River maçını izlemedik. Doğruya doğru. Hakkını vermedik. Ara sıra "Var mısın Yok musun" a ve "Arka Sıradakiler" e bile döndük. Ben yalnız olsam dönmezdim ama cemaatin geri kalanını sarmadı. İBB-Galatasaray ve Beşiktaş-Bursaspor maçlarından sonra yorulduk belki de. 180 dakikada 1 gol izledikten sonra nedense derbi sarmadı.

Ama tribün cokusu bizim çok üzerimizde. Bir karnaval halinde. Belki maçın saati önemlidir. Biz de saat 19.00 a kadar içilen alkolün haddi hesabı olmuyor. Hal böyle olunca ayakta duramayan bir tribün 25 dakika sonra otomatiğe bağlıyor.

Kahvaltıdan sonra şehirde derbi olması kesinlikle tribünü etkiliyordur. Keşke bizde de gündüz maçları oynansa. Son gündüz derbisinde 4 gol atıldığını dip not olarak verelim.

Hiç yorum yok: