Perşembe, Nisan 23

Bilinmiyor


Hep Fanatik'ten yazıyoruz bu haberleri. Her gün aldığım tek gazete o olduğu için onlara taşıyoruz. Ama yok hiçbirinin diğerinden farkı. İşte son haber. Kupa finalinin nerede olacağına dair bir haber. Normalde Kayseri 'de olması bekleniyordu ama iki takımın (BJK-FB) isteğiyle maç İzmir'e alınmış. Buraya kadar sorun yok, son cümleden devam ediyorum:

"Bilindiği gibi 2004-05 sezonunda İzmir Atatürk Stadı'ndaki Türkiye Kupası Finali'ni, Beşiktaş 3-2 kazanmış ve kupaayı müzesine götürmüştü."

Kısa hatırlatma yapalım o zaman. 11 Mayıs 2005 günkü final, Olimpiyat Stadı'nda oynandı, 5-1 Galatasaray kazandı. İzmir'deki maç 3 Mayıs 2006 günü oynandı. Bunları yazarken şu anda ne google'a bakıyorum ne de başka bir yere. Biliyorum çünkü. O günleri an an hatırlıyorum. Hadi ben manyağım eyvallah, ama bu cümlenin başında niye "bilindiği gibi" kelimesi geçiyor. Bilmiyorsunuz ki...

2 yorum:

Salih dedi ki...

2004-2005 'te Gençlerbirliğine elendik Türkiye Kupasında,hani şu Kemal Aslan'ın ayak tarak kemiğinin kırılıp da 5 sene kendine gelememesine sebep olan maç.Serhat Akın oyuna ilk yarıda girmişti ama Daum 2. yarıda dayanamadı çıkardı tekrar.Unutulmaz maçtı.İyi yakalmışsın üstad.Finali de yanılmıyorsam yine Olimpiyat Stadında Trabzon-Gençlerbirliği oynadı...4-0 bitmişti..şaşırtmıştı bizi Gençler...Hatta o sene Gençlerbirliği Beşiktaşı da elemişti.3-3 biten maç sonrasında...İlhan Mansız'ın en iyi maçıdır bence.Sizinkiler de Rizeden beş yemişlerdi:) Güzel futbol vardı o sene...iyi takımlar vardı...

kutay dedi ki...

@salih
bu dediklerin 2003-04 sezonu. hooijdonk'a baraj kurulmayan maç..bizim rize'den 5 yerken olimpiyatta canımınızın çıktığı sezon.
ilhan mansız'ın en güzel maçıydı o evet ama o da 2002-03 sezonu. besıktas'ın 100.yılı. o sezon gençlerin yine efsane bir 3-3 maçı vardı kadıköy'de..) o sene de finali gençler-ts oyandı ve trabzonspor kazandı.