Perşembe, Nisan 16

Yusuf Yusuf


"Anadolu takımlarında olsun, Fenerbahçe'de olsun, İnönü Stadı'na korkarak gelirdik." Bu sözler Yusuf Şimşek'e ait. Beşiktaş'ın çocuklar için çıkardığı Yavru Kartal Dergisi'ne yapmış. Ağaş yaşken eğilir deyip küçük çocuklara atar-gider dersleri herhalde. Önümüzde Fenerbahçe derbisi de var. Saldır Yusuf o zaman.

Pazar günkü derbiden sonra topçu milletine baya tepkiliyim. Tribünleri birbirine kışkırtan ama kaymağı yiyen grup. Bütün o gruba duyduğum tepkiyi biraz Yusuf'tan çıkarayım. Devre arasında Bursaspor-Trabzonspor-Beşiktaş arasında sezon başında Bursaspor-Denizlispor arasında husumete neden olan Yusuf. Belgeyse belge kanıtsa kanıt.

Öncelikle Yusuf'un Fenerbahçe'ye 2000-2001 sezonundageldiğini hatırlatalım. Fenerbahçe'nin başında şimdiki hocası var. Yusuf'un ilk İnönü maçında kendisi ne kadar korktu bilmiyoruz ama bu açıklamasıyla Denizli'yi zan altında bıraktı. Mustafa Hoca korkudan ne yapacağını şaşırdı ve derbi tarihine hükmen yenilgi kattı. O zaman Mustafa Denizli'ye korkak demekle aynı şeydir yukarıdaki sözler.

Bir sonraki sene Lorant ile gitti Fenerbahçe İnönü'ye. Alman Yusuf'un korktuğunu anladığından olsa gerek onu oynatmadı İnönü'de. Korkak Yusuf'un olmadığı maçta Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 2-0 yendi.

2002-03 sezonunda korkulacak tek şey Nouma'nın tombalasıydı. Hak veriyorum. Zaten Yusuf yoktu o maçta ve Beşiktaş 2-0 yenmişti bu sefer. Bir sonraki sezon Yusuf kayıplara karışıyordu. Fenerbahçe ise şampiyonluk maçında korkmadan geldi herhalde ve rakibini 3-1 yeniyordu.

Sözün özü; 100 yılı deviren camialar yıllardır birbiriyle karşılaşıyor. Tribünler sadece derbilerde değil sosyal hayatta da bu şehirde içiçeler. Kimsenin kimseden korkmasına gerek yok. Eğer deplasmana korkarak gidiyorsunuz o formaları giyemeye hiç hakkınız yokt. Yok eğer amaç, insanları galeyana getirmekse, o yüzden bunları diyorsanız o formaları giymeye yine hakkınız yoktur.
3 yazı aşağıda Hakkı Yeten, 50 sene sonra Yusuflar. Yazık bize.

Hiç yorum yok: