Çarşamba, Nisan 15

Rekabet Haftası


Galatasaray-Fenerbahçe maçının gerginliğini bir kenara bırakıp yeni bir haftaya odaklanmak lazım. Keza bu hafta tribün cemaatinin çok beklediği maçlar oynanacak. Puan durumundaki heyecana tribünlerin rekabeti de eklenecek.

Süper Lig'den başlarsak Beşiktaş-Bursaspor maçı ağırlığını koyuyor hemen. 5 seneye yaklaşan gerginlik bu sezon biraz azaldı. Ama sonuçta yine de bir insanlık ayıbıyla karşı karşıyayız. İstanbul'da Bursaspor taraftarı olmayacak. İki tribün karşılaşınca gerginlik ne boyuta ulaşır onu da bilmiyoruz. İbrahim Yazıcı'nın hatırlatttığı, ilk maçın sonunda Yıldırım Demirören'in dedikleri belki bir şeyleri değiştirebilir. Ama her yöneticinin, hatta bir tarafta olan herkesin, yapılması gereken bazı şeyleri ilk önce karşısından beklemesi bu süreçi yavaşlatıyor.

Lig yarışındaki konuma bakarsak bir Galatasaraylı olarak karışık durumdayım. Beşiktaş'ın şampiyonluğunu istemiyorum doğal olarak ama Sivasspor da çok sevdiğimiz bir takım değil. Beşiktaş'ın Demirören ile devam etmesi için şampiyonluk bizim için hayırlı sonuçlar doğurabilir.

Bursaspor'un da bizim arkamızdaki UEFA tehdidi olması işin diğer boyutu.

Ankaragücü-Eskişehirspor maçı haftanın diğeri. Uzun uzun yazılacak bir rekabet. Şu an aralar iyi. Ama ligdeki konum ortamı gerginleştirebilir.

Alt ligler ise alev alev. Belki de Karadeniz'in en büyük derbisi Giresunspor-Orduspor maçı bu hafta oynanacak. Giresunspor ligde kalmak istiyor. Orduspor ise ligin bitimine 4 hafta kala hedefsiz durumda. Giresunspor'ın mutlak kazanması gerekiyor ama Orduspor rakibine 9 senedir yenilmiyor. Fındık derbisi diyebiliriz bu maça. İki komşu şehir için önemli bir maç. İlk yarıdaki maçı Ordupsor 4-0 kazandı ve derbi tarihinin en farklı skorunu elde etti. İbre saha içinde Giresun'dan, istatistiklerde Ordu'dan yana.

Karadeniz kaynar Ege boş durur mu? Karşıyaka ve Manisaspor Alsancak'ta karşılaşacak. Karşıyaka haftalar sonra Alsancak'ta maç oynayacak. Manisaspor maçı özel bir maç KSK Çarşı için. İlk yarıda oynanan maçta Manisaspor tribünlerinin maçtan birkaç gün önce öldürülen Karşıyaka taraftarı Özgür için sinir bozucu bir tezahürat yapması fitili ateşledi. O maçtan sonra Sakaryaspor tribünleri Manisaspor ile dostluk ilişkisini bitirmişti. Şimdi o maçın rövanşı oynanacak. KSK bir ara 2.olduğu ligde şimdi 6.sırayı ateşe atmak üzere. Manisaspor ise bu maçı kazanırsa ve Altay puan kaybederse 1.Lig'e dönüşünü İzmir'de kutlayacak.

İlk yarıda yaşanan gerginliğin bu haftaya taşınmasına başka bir örnek Sakaryaspor Karabükspor maçı. Sakaryaspor tribünü, Karabük'te oynanan ilk maçta deprem konusunu gündeme getiren Karabükspor taraftarına baya tepkili. Ligde kalmak için inanılmaz bir direniş gösteren Sakaryaspor bu motivasyonla bu maça ya çok iyi bir oyunla kazanacak veya motivasyon ters tepip lige veda edecek. Kritik maç.

Merakla bekliyoruz bu maçları. Televizyondan sadece bir tanesi verilecek olsa da. Tribünlerdeki gerginlik stadyum içinde kalsın. Kavga dövüş olmasın, kan akmasın.

Hiç yorum yok: