Pazar, Nisan 5

Fenerbahçe Maçı Rüyaları #1


Buna #1 diyoruz gerçi ama devamı gelir mi bilmiyorum. Genelde geliyor. Genelde derbi haftası 3-4 rüya görüyorum derbiyle ilgili. İlkini dün gördük. Yazmadan önce not düşelim. Bu adı üzerinde bir rüyadır, mantık aranmasın "birader kıçın açıkta kalmış senin" denmesin.

Bostancı'da maç izliyoruz. Maçın adı Trabzonspor-Galatasaray. Mekan dolu, kalabalık. önemli bir maç. Bir sonraki hafta rakip Fenerbahçe. Akıllar orada. Maça çok güzel başlıyoruz. Goller yağmur gibi geliyor. Necati Ateş'in ve Baliç'in ikişer gol attığını görüyoruz. İlk yarı inanılmaz bir skorla bitiyor. 8-1 öndeyiz. Devre arası hava almak için dışarıya çıkıyoruz. Burada muhabbetler dönüyor. 8 gole rağmen "hocanın çıkardığı kadroya bak, şampiyonluk hayal" diyen abiler mevcut. O esnada söz haftaya oynanacak Fenerbahçe maçına dönüyor. Bu skorun ve futbolun iki hafta üst üste denk gelmeyeceğini bildiğimiz için "keşke Fener maçında böyle oynasaydık yazık oldu, tarihi fırsat kaçtı" diyoruz. ,İçeri geçiyoruz. Maç daha başlamamış. Melih Şendil, "şimdi bir son dakika haberi elime ulaştı."diyor. "Maçın ikinci yarısında Galatasaray'ın rakibi Fenerbahçe olacak, maç İstanbul'da oynanacak, 15 dakika geç başlayacak bu yüzden".

Biz olağan bir durummuş gibi Biletix'e sıraya giriyoruz. 5 dakikada biletler tükeniyor. 10 dakikada Metrobüs sayesinde stadyuma varıyoruz. Ama hangi stad olduğu meçhul. Kadıköy mü, Sami Yen mi anlamadık. Ama tribünler yarı yarıya.

Maç başlıyor Biz çok rahatız. Hedefimiz 3 gol daha atıp Beşiktaş'ın gol rekorunu kırmak. Zaten 6-0'ın rovanşı sağlanmış. Skor 8-1 ne de olsa. Ama işte Fenerbahçe bir anda coşuyor. Luciano, Anelka, Lugano gol atıyor gözüme çarpanlardan. En son Zaza Enden atınca skor 11-8 oluyor 60.dakikada. Neyse ki çabuk toparlanıyoruz Tugay Kerimoğlu önderliğinde. Arka arkaya goller geliyor. Maç 22-11 bitiyor. Fenerbahçe taraftarı "11 tane atılır mı be......" diye bağırarak mutlu şekilde stadyumdan ayrılıyor. Abilerimiz "nerede o eskiden 4 yerken direkleri söken Fenerbahçeliler" diyerek iç geçiriyorlar. Biz de Beşiktaş'ın rekorunu bir Fenerbahçe maçında kırmanın sevinciyle trenle eve dönüyoruz.

Hiç yorum yok: