Pazar, Nisan 26

Bu 10 Numara Kim?


Sırtı bize dönük. Elleri belinde. Top rakibin ayağında. Sanki küçümser gibi alaycı bir ifadeyle bakıyor. Neler yapabileceğini herkes biliyor. Ama en kötüsü yeteneklerının en çok o farkında. Top ayağında olan bizim bakanımız. Sırtı bize dönük olan Polonyalılar'ın bakanı. Bizim ise yani 80'lerin ortasında doğup, 90'ların başında Galatasaray ile aşina olan Galatasaraylılar'ın ilk göz ağrısı. Roman Kosecki.
Antalya'da parlementolar arası düzenlenen turnuvaya katıldı. Polonya, bizim vekilleri 3-1 yendi. 3 golü de Kosa attı. Yıllar sonra Kosa golleri izlemek. İster hain desinler, ister demesinler. Kosecki gol atsın diye izledim maçı. 3 tane yetmedi ama olsun.
Bir de fotonun böyle olduğu yanıltmasın. Baya göbek yapmış. Tek değişiklik o. Hala sempatik, hala çamur, hala yakışıklı. Bir pozisyonda hakeme "ben faul yapmadım, göbeğim çarptı." dedi. Yine topu attı,deparıyla yakaladı, ceza sahası dışından şut salladı, hakemden penaltı istedi, yine rakiple didişti, itişti.. Maç sonunda "we are arkadaş" dedi. Finale çıktı Polonya. Çok da tın. Kosecki'nin bir maçı daha var, o yeter bize.

1 yorum:

Barış Sarı dedi ki...

kosecki dayımın arkadaşı olur çok kral adamdır ancak aslında fenerbahce taraftarıdır gs ı hiç sevmez