Pazartesi, Nisan 26

Boşnak Mehmet


Takımın yedek kalecisi olmak zor bir şey. As kaleci beklenmedik anda sakatlanır veya kırmızı kart görür, bütün ihale yedek kaleciye kalır. Bazen 2007'de oynanan Antalyaspor maçıyla akıllara kazınan Murat Şahin gibileri çıkabilir ama her zaman öyle olmuyor işte.

İngiltere Ligi farklı skorlara alışık bir lig. Tottenham 9 atar, City 6 atar, acımazlar kimseye. Bu hafta sıra Chelsea'nin oldu. 7 tane attılar Stoke City'e. İlk 2 golü 34 yaşındaki Sorensen'e attılar. Geri kalan 5 golü ise 23 yaşındaki Boşnak kaleci Asmir Begoviç yemiş.

Kendisi bu sezon Portsmouth ve Ipswich Town takımlarında oynamış ama Stoke formasını ilk defa bu maçta giydi.

Oyuna girdikten kısa bir süre sonra Lampard'dan penaltı golü yedi. Kalou, bir daha Lampard, Sturrige ile devam etti. Son noktayı Malouda koydu. İlk maçında Chelsea'den 5 gol yedi.

Bu goller Begoviç'in bu sene Chelsea'den yediği ilk goller değildi. Daha önce de Portsmouth formasıyla 2 gol yedi. Biri yine bir Lampard penaltısı, diğeri Anelka.

Peki başlık niye Boşnak Mehmet diye soracak olanlara daha önce Chelsea'den 5 gol yiyen bir yedek kaleciyi hatırlatır ve yazıyı noktalarım.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Enfest bir yazi olmus, yuregine saglik...

tarık ziya dedi ki...

Mehmet Bölükbaşı mıydı o zaman Gs kalecisi.. Tafarel yokmuydu kalede ?

kutay dedi ki...

taffarel londra'da oynanan maçta kırmızı kart görmüştü ve yerıne mehmet oynamıştı. ilk maçın kalan süresinde çok iyi oynamış ama peterscu'nun golüne engel olamamıstı..
ikinci maçta da kale onundu taffarel'ın cezası nedeniyle. fatih terim'in en iddialı konustuğu maçlardan biriydi. chelsea takımı hava limanında karşılandı ama mehmet bölükbası gollerde hıcbır hatası olmamasına rağmen 5 golü kalesinde gördü.