Cuma, Nisan 16

İstanbul Gibidir Real Madrid

Yer İstanbul olsa hemen karakter analizi yapabilirdik. Yine de yapalım.

Soldaki genç İstanbul'a Anadolu'dan yeni gelmiştir. Büyük ihtimalle üniversite okumaya gelen genç ve parlak çocuktur. Parlak derken yanlış anlaşılma olmasın, geleceği parlak. Akıllı, sessiz, efendi çocuk. Hababam Sınıfı'ndan çıkan Ahmet gibidir. Liseyi kendi köyünde değil yine Ankara-İzmir gibi bir büyük şehirde okumuştur. Gurbet nedir bilir. Ama İstanbul başkadır.

Ortadaki eleman ise yıllardır İstanbul'da yaşayan ama Anadolu geçmişi olan bir ailenin çocuğudur. Varoş mahallelerde yaşar. Ben Fikirtepe derim sen Bayrampaşa; farketmez. Hevesli, heyecanlı ve girişimcidir. Tek amacı kısa yoldan para kazanmaktır. Hayatla mücadelesi , kavgası daha doğrusu düşmanlığı vardır. Yalnızdır, kimseyi sevmez. Ama kurnazdır. En güzel kız ve en güzel araba onun en büyük hedefidir.

Yanlarındaki isim ise, İstanbul'un tabir-i caizse kaşarı olmuş bir tecrübedir. Orada doğmuş büyümüştür. Girmediği ortam, bilmediği insan yoktur. Sarraf gibidir. Ortaköy'deki gece hayatını da bilir, Kapalıçarşı'daki esnafı da. Nerede ne yapılır en iyi o bilir.

Yanındaki gençlerle bir şekilde bir ortaklık kurmuştur, onlara örnek olmak zorundadır. Onlara yol yordam öğretecektir.

Soldaki İstanbul için fazla sessiz, fazla kırılgandır. İstanbul için fazla saf gibi durmaktadır. Ortadaki ise fazla heyecanlıdır. Tezcanldır.Soldaki Ahmet ise sağdaki Tony Montana gibidir biraz. İstanbul ikisini de, bu yalnız çocukları, yer, yener. Tek ihtiyaçları doğru kişileri bulmaktır.

İşte yanlarındaki isim doğru kişidir aslında. Ama onun da derdi vardır. İstanbul'da herkesin bir devri vardır. Onun da sonu gelmektedir. Belki de sonunu, onunun emekliliğini yanındakiler sağlayacaktır. İstanbul kendini sürekli yeniler. Eskilere kalmaz.

3 yorum:

lancey dedi ki...

resimler için teşekkürler gerçekten çok güzel resimler.ronaldo yine kötü giyinişiyle karşımıza çıkıyor.Kaka,Rauldan biraz ders alsa çok güzel giyinebilir.Ama Raul karizmasıyla resme damgasını vurmuş.

İstanbul kendini yineler ama efsaneler hiç unutulmaz.

aisiklilar dedi ki...

resim gerçekten müthiş... sağda dünyanın gelmiş geçmiş en büyük forvetlerinden biri... diğer ikisi bu jenerasyonun en iyi 3 4 oyuncusundan 2si...
bu arada raul sezon sonunda kesin ayrılıyor mu realden?

kutay dedi ki...

@aisiklilar
her sene oldugu gibi bu sene de öyle bir dedikodu var ama bence ona karar verecek olan raul olur..)