Cuma, Nisan 30

Beşiktaş 90 - 100 Türk Telekom


Son söyleyeceğimizi ilk başta yazalım. Bu takım çok değil 3-4 sene önce Türk basketbolunda heyecan uyandıran bir takımdı. Şampiyonluk kovalıyor, final oynuyordu. Bunu yaparken ne Cola Turka vardı ne başka bir sponsor. Bu salon ağzına kadar dolardı. Bilet bulabilmek için maçtan 3 saat önce gelirdik Akatlar'a.

Uzatmadan maça geçelim. Bu sene Galatasaray basketbol takımına olan kırgınlığım nedeniyle (şok açıklama: kırgınım) TBL'ye çok uzak kaldım. İki takımı da bu sene hiç izlemedim. Fakat yıllardır tanıdığımız gibilerdi. İkisi de savunmayı bir kenara bırakmıştı. Geçen sene bir play-off maçında Ayhan Şahenk'te Galatasaray'dan 111 sayı yiyen Beşiktaş ( o maç 111-94 bitmişti), bu sefer kendi salonunda 100 sayıyı gördü. Atılan 90 sayı yeterli olmadı.

Kişisel olarak futbol maçında hücum oynanmasını tercih ederim. Basketbolda ise savunmayı iyi yapmak önemli. Dünkü maçta iki takım da kötü savunma yapınca özellikle ilk yarıda sıkıldım.

İkinci yarıda Türk Telekom farkı açtı. Üçüncü periyotun başında fark 14 sayıya kadar çıktı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş maça ortak edecek basketleri bulmaya başladı. Periyotun ikinci yarısında 1 sayı yiyen siyah-beyazlılar 4.periyotu final periyodu haline getirdi.

Fakat Türk Telekom tam bir tecrübe takımı. Yavaş yavaş farkı açan Ankaralılar, 10 sayılık bir galibiyet aldı İstanbul'da. Bu da serinin 1-1 olması demek.

Biz Türk Telekom'da Dudley (Ersin Dağlı) ve Ricky Davis'den skor beklerken sahneye Lamayn Wilson çıktı. Çoğu ilk yarıda olmak üzere 33 sayı kaydetti. Dudley'i de yabana atmamak lazım, 23 sayı da ondan geldi. Türk Telekom bir zamanların Galatasaray'ı gibi. Zaten sezona da eski Galatasaraylı Murat Özyer ile başlamışlardı. Murat Özyer'in Galatasaray'ı ile bu maçtaki Türk Telekom'un ortak yönü skoru yabancılara yüklemeleriydi. 100 sayının sadece 16 'sı Türkler'den geldi. Tabi bunda süre de önemli. Bekir dışında çift haneli sürelere ulaşan yok. Evet sayılara değil, sürelere.

Beşiktaş'ı oyunda tutan isim ise Brad Newley oldu. Kendisi 25 yaşındaki bir Avustaralyalı. Harry Keweel ve Lucas Neill'den sonra bir başka "kanguru" sporcuyu daha izledim. Ve kesinlikle bu adamların inanılmaz bir altyapıları var. Üç muhteşem sporcu. Keweel'ın sol ayağı dışında çok estetik ve yetenekli değiller belki ama fundemental olarak farklarını ortaya koyuyorlar.

Siyah-beyazlı takımda hayal kırkılığına uğratan Cevher oldu. Bu sene hep böyle miydi bilmiyorum ama geçen seneki Cevher yoktu.

Burak Bıyıktay hakkındaki düşüncelerimi saklı tutuyorum, Beşiktaşlı basketbolseverler daha iyi değerlendirir. Seri 1-1 oldu, bir sonraki maç pazar günü Ankara'da.

Beşiktaş Bayan Takımı'nın bazı sporcularına yakın yerde oturduk. Bir kez daha Tuğba Taşçı'yı yakından görmek hoş oldu. Zaten ligin en güzel sporcusu ödüllerini kazanmış biri, biz yazsak ne olur.

Ricky Davis'in sadece 5 sayıda kalmasının nedeni de şu arkadaşlardır.

1 yorum:

il Capitano dedi ki...

cevher sezon sonunda formunu kaybetti,ondan önce çok iyiydi.hele fenerbahçe ülker ile oynadıkları ve fark attıkları son maçta sahanın yıldızıydı.tam play-off aşamasında formunu kaybetmesi kötü oldu hakkaten!