Pazar, Nisan 11

Pazar Saat 17.00


Saat 17.00. İki saat sonra Diyarbakırspor ile karşılaşıyoruz. Protesto var. Tezahüratlar var. Tepkiler var. Hafta içinde herkes bunu konuştu. Havlu atıldı pazartesi günü son dakikada yenen golle. Tıpki geçen sene Ankaraspor maçında olduğu gibi. Gereksiz bir şekilde kaybedilen iki puan sezonun sonu olmuştu.

Saat 17.00. Şu an Bursaspor maçında son düdük çaldı. Gol yok. Dün İnönü'de gol yok. Bu hafta Fenerbahçe'nin maçı yok. Ama haftaya derbi var. Çok karışık duygular. Vazgeçemiyorum. Ama bakıyorum, Galatasaray taraftarının buluşma noktası olarak varsayılan AliSamiYen. net'de Rijkaard Kalsın mı diye anket yapılıyor. Yüzde 95 kalsın diyor da tartışılacak hoca mıydı hani. Aynı anketi TRT yapsa, Telegol, Serhat Uleren yapsa neler denir. Az sonra 5 dakika sessizlik olacak.

Çok değil 2006 yılında, Fenerbahçe'den 4 gol yiyen takım "size inanıyoruz" pankartlarıyla karşılandı Sami Yen'de. Onları yaşadıktan sonra bu kadar erken pes etmek koyuyor adama. Takımın, futbolcuların bizi bu hale getirdiğini de atlayamayız. Bu da bir gerçek. Bir de14 seneyi görmeyen nesilin, 25 sene önceki 14 seneyi bu kadar konu etmesi de var ama onun yeri burası değil.

Saat 17.00 Fenerbahçe'nin şampiyonluğunu istemiyorum. Ezeli rekabet bunu gerektirir. Bursaspor puan kaybetti. İçimde bir sevinç var. Ya olur mu diye. Aslında üzülmek lazım. Bursaspor'un Beşiktaş'a ve Fenerbahçe'ye son dakikada attığı gollerle sevinmiştik mesela. Onun gibi. Berabere bitseydi o maçlar daha güzel olacaktı. Fenerbahçe şampiyonluğa gidiyor galiba. Zaten bu havayla da şampiyonluk da bize hiç yakışmıyor.

Saat 17.00 Sami Yen'e doğru hareketlenme vakti. Ve belki de bu benim son Sami Yen'im. Devam etttirmekle yükümlü olduğum, pek de iç açıcı olmayan bir hayatım var. O hayatın 2-3 renkli kısmından biri Galatasaray. Ama hem ben ondan kopuyorum, hem de o benden.

Stad yıkılıyor. Son 2 maçta olmayabilirim. Bugün bir şekilde jubile benim için. Zevksiz, renksiz bir hava, zevksiz renksiz bir hayat var. Yenersek 1 hafta daha oyalanacağız. O da yeter bana. Ömrü uzatmak için ufak haplardan almak lazım bazen.

Hiç yorum yok: