Cumartesi, Nisan 3

Buca'da Bir Maç #2


Eski Bucaspor-Karşıyaka maçlarından bir tanesini daha yazalım. Bu sefer bugune daha yakınız. Ne yazık ki görüntü bulamadım. Maç eylül 2001'de oynanmış. Eylül 2001 hakkında yazılacak 1001 tane şey bulabilirim ama biz bu maçtayız şimdilik.

Maçın yeri yine aynı, Buca İlçe Stadı. Bucaspor, şimdilerde 10.000 kişiye güzel bir stadyumda oynuyor maçlarını. O zaman ise tam bir semt stadıydı oynanan yer.

Takımların ilk 11'ine kısaca bakıyorum. Bucaspor'un savunmasında Ahmet Burak Solakel var. Geçen sezon Karşıyaka'daydı. Bu sezonun başında Denizlispor'a transfer olup Süper Lig'de top koşturmaya başladı. Orta sahada ikiz kardeşler Sertan -Sercan Vardar oynuyor. Sertan şu an Karabükspor'u Süper Lig'e çıkarmakla meşgul. Belki de yarın bu gerçekleşmiş olacak. Forvette ise şimdi Rusya'da olan eski Galatasaraylı Hasan Kabze oynuyor.

Karşıyaka kadrosunda, Karşıyaka taraftarlarına zamanında çok saç baş yolduran Yertek yedek kulübesinde. Yanında forvet Türker var, birkaç sene sonra oynanacak efsane Göztepe maçının kahramanı. Şimdi Bucaspor'da forma giyiyor. Takımın 11 numarasını eski Fenerbahçeli Aygün Taşkıran giyecek. Galatasaray'a Fatih Terim'in genç umudu olarak gelecek Emrah Umut da kadroda.

Maç golle başlıyor. 9. dakikada eski Karşıyakalı Cüneyt Kazan kendi kalesine atıyor golü. Karşıyaka 1-0 öne geçiyor. Beraberliği Murat Tanburacı sağlıyor. (O da daha önce Göztepe'de oynamıştı). 36.dakikada Barış atıyor, Karşıyaka devreyi 2-1 önde kapıyor.

İkinci yarıya golle başlayan Bucaspor oluyor. Burak Solakel skora dengeyi getiriyor. 55'de Mert 3-2 yapıyor ve Bucaspor ilk defa öne geçiyor. Hasan Kabze 60'da4-2 yapıyor. Son 20 dakikaya Karşıyaka 2 farklı mağlup girerken önce Emrah atıyor, umutları çoğaltıyor. 87'de Korhan Özen atıyor ve Karşıyaka geriden gelip 1 puana kavuşuyor. Maç 4-4 sona eriyor.

Bilmiyorum neden ama son 2 gündür bol gollü geçen 2 maçı taşıdık buraya. Bu haftaki Bucaspor- Karşıyaka maçı gollü olacak gibi geliyor. Belki ondandır. Tekrar hatırlatalım maç yarın 14.30'da.

Hiç yorum yok: