Çarşamba, Nisan 28

Galatasaray 0-3 Fenerbahçe


İnsan takımının yenileceğini bildiği bir maça gider mi? Gidiyor işte. Ve işin daha da acı tarafı kendi takımındaki oyunculardan çok, ezeli rakibinin yıldılızlarına göz ucuyla bakmak için gidilmesi. Göz ucu derken yanlış anlaşılmasın, güzel oyunlarını görmek için gittik.

Maçı anlatacaka bir şey yok. Zaten voleybol bilgimiz o kadar kıt ki "Aylin Abla"nın lugatımıza kattığı "öldürün topu" repliği dışında pek bir şey de kullanamayız. Bizim takım zırt-pırt mola almasa maç 1 saatte bitecekti. 1 saati biraz aştı.

Tribünlerde liseli kardeşlerimiz vardı. Her iki takımın taraftarı da biraz baş ağrısına neden oldu. Aslında bir ara Fenerbahçe taraftarı küfretti. Salonun bir tarafına asılmış olan "taraftarı küfür eden takım hükmen yenik sayılabilir" ifadesi yürürlüğe geçebilir. Galatasaray Yönetimi, bayan voleybol takımının da haklarını korusun ve federasyona dilekçe yollasın. Biz de federasyon binasına yürüyelim, ama voleybol federasyonu nerede bilmiyoruz. Biri yol göstermeli.

Maça gitmek için 1.neden; Naz Aydemir. Naz'ın toplam oynadığı süre: 0 dakika. Ayıptır, günahtır. LA Galaxy, Beckham'ı oynatmasa taraftar parasını geri ister. Neyse ki ara ara ısınırken gözümüze çaptı Naz. Niye hiç süre almadığını anlamadım. Sanırım hocasıyla problemi var. Sene sonunda Galatasaray'a gelebilir. Yersen.

Kaptan Çiğdem Can soyunmadı bile. yaş olmuş 30 küsür, "bu şafaktan sonra ben mi oynıyım Play-Off yarı finalinde terto" havasında hocasının yanında oturdu. O da haklı. Gamova resmen haksız rekabet olmasın diye oyunu saha içinden ama kenarda izledi. Ara ara top kaldırdılar, o da öylesine vurdu. Öylesine vuruşları sayı oldu.

Cemal Nalga'lı Fenerbahçe maçını hükmen sayarsak, yerinde izlediğim son 8 Fenebahçe maçını da kaybettik. 8 maç önce Sami Yen'de golsüz berabere kalmıştık.

Son Fenerbahçe galibiyetini 2006 yılında Türkiye Kupası maçında yaşamıştım. O maçta da elenmiştik. 16 maçtır bir derbi galibiyeti yaşayamadık. Yaşadık da işte onda da hükmen yenildik. Bugüne kadar, futbol-basketbol-voleybol toplam 27 derbi izlemişiz, toplam 4 galibiyet almışız. Biri hükmen sayılmış, birinde devre bitmeden salondan çıkmışız, diğerinde yenmemize rağmen kupadan elenmişiz. O değil de Necati ne gol atmıştı 2005'te. 4.5 sene oldu ulan.

Son olarak reklam. Maçı beraber izlediğimiz 3 kişi; Zafer, Gürkan, İlker. Üzerlerine tıklayın.

1 yorum:

İlker dedi ki...

dayı reklam yapacan da bari linke tıklayınca site açılsa :)