Salı, Nisan 13

Lukaku Gençlerbirliği'nde


Genç yabancı futbolcu avcısı İlhan Cavcav Kongolu Lukaku'yu Belçika'dan Türkiye'ye getirdi. Biraz geç bir haber oldu aslında bu. Çünkü üzerinden 15 sene geçti. Lukaku artık 45 yaşında.

Tabi siz başka bir Lukaku biliyorsunuz. 1993 doğumlu olan Anderlecht forveti. 16 yaşında adından herkese söz ettiren, Ajax'a gol atarak Uefa Kupası'nda gol atan en genç 3.futbolcu olan Romelu Lukaku.

Romelu'nun babası Roger Menema Lukaku, 1996 yılında Ankara'da forma giymiş. Belki de Romelu Lukaku ilk topa vuruşlarını Ankara'da gerçekleştirdi.

Roger Lukaku 1996-97 sezonunda Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Lig ve kupada toplam 33 maçta forma giydi. Oğlu kadar golcü değildi, sadece 4 gol atabildi. Bir de Galatasaray'a karşı oynanan efsane Türkiye Kupası maçında 2 penaltı golü attı. 18-17 sona eren maçın normal süresinde de bir gol atmıştı.

Aslında sezona da iyi başlamıştı. Ağustos ayında oynanan maçta İstanbulspor'u onun golüyle 1-0 yendiler. Bir sonraki gol için 2 ay bekledi. Ve gol oruçları uzun sürmeye devam etti.

Bütün gollerini Ankara'da attı. Fenerbahçe'yi 19 Mayıs Stadı'nda 4-1 yendikleri maça yedek kulübesinde başladı. Son golü o attı. Ümit Karan, Ali Eren Beşerler, Ümit Özat, Metin Diyadin gibi isimlerler takım arkadaşıydı.

Gençlerbirliği'nden sonra Belçika'ya geri döndü. 1998'de futbolu bıraktı. Şimdi oğlu sayesinde sık sık gündeme geliyor. Cavcav topçuyu babasından anlar önermesi doğru çıktı.

Hiç yorum yok: