Cumartesi, Nisan 24

Yılın Hayalkırıklığı: Boluspor


- Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan, 1 numaralı favori olarak gösterilen Boluspor, 32.hafta itibariyle resmen Play-Off'a bile katılamayacak noktaya geldi.

- Sezonu ligde kalma hedefiyle geçiren Orduspor, Boluspor ile aynı puana geldi. Boluspor'un ne kadar kötü bir sezon geçirdiğinin kanıtlarındandır.

- Hafta içi 4-5 futbolcuyla yollarını ayırmıştı Boluspor. O nedenle Orduspor'un kazanacağını tahmin ediyordum. Ama deplasmanda 4 gol atacağını düşünmedim.

- Orduspor bu maç başlayana kadar ligden düşmesi kesinleşen Kocaelispor'dan sonra ligin en az gol atan takımıydı. O takım bugün hem de deplasmanda 4 tane attı. Bu sezon hiç 4 gol birden atamamışlardı.

- Boluspor da 2 sene aradan sonra ligde 4 gol yedi. En son 4 golü atan takım Antalyaspor'du. Bu arada bu sezon kupada Kastamonuspor'a da 4-2 yenilmişlerdi.

- Boluspor 7 sene aradan sonra Bolu'da 4 gol birden yedi. En son Pendikspor'dan yedi 3 golden daha fazlasını.

- Kariyeri boyunca sadece 9 gol atan sağ bek Erdem, ilk defa bir maçta 2 gol birden attı. İşin ilginç kısmı Erdem'in kariyerinin bu özel maçında 90 dakika boyunca kendi taraftarı tarafından ıslıklanmış olmasıydı.

- Islıklanma nedeni maçı anlatan spiker Cem Yılmaz'ın dediği gibi değildir. Sadece maç içinde kaptırılan bir toptan daha ötesidir.

- Eski Bolusporlu Bilal, eski takımına golünü attı ve tribünlerden alkış aldı. Boşu boşuna gönderilen bir isimdi Bilal. Tıpkı Aytek ve Sertan gibi.

- Sahada Galatasaray altyapısından yetişen futbolcular vardı: Serdar Eylik, İrfan Başaran, Zafer Şakar. İbrahim Yavuz ve Fevzi Elmas gibi daha önce Galatasarayda oynamış isimler de...

- Serdar Eylik geçen hafta 3 tane gol kaçırmıştı. Bu hafta yine son bölgede saç baş yoldurdu. İlk 11 başladı, 70 dakika oyunda kaldı.

- Aslında atılan 6 gole rağmen keyifsiz ve temposuz bir maçtı.

- Boluspor'un iki golü de duran toptan geldi. (Frikik ve penaltı). Penaltı penaltı değildi. Nduka kendini attı.

- Nduka iyi futbolcu bu arada. Önümüzdeki sezona kalırsa iyi işler yapabilir.

- Stat: Atatürk

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Mehmet Şahin Yılmaz, Hüseyin Fidan

Boluspor: Atacan, Erhan, Ömer, NDuka, Cemil (Dk. 6 Evren), Erdem, İbrahim (Dk. 62 Mehmet), Fatih, (Dk. 84 Gökhan), Gılman Lika, Zafer, Lokman

Orduspor: Fevzi, Fatih, Mehmet Ayaz, Bilal, (Dk. 85 Musa), Jerry Akaminko, Emre, Ahmet, Murat, Serdar(Dk. 72 Rıza), Erol, Emrullah (Dk. 58 İrfan)

Goller: Dk. 1 ve 83 Ahmet, Dk. 44 Fatih, Dk. 45 1 Bilal (Orduspor), Dk. 41 ve 72 (Penaltıdan) Erdem (Boluspor)

Sarı kartlar: Ömer, İbrahim (Boluspor), Emrullah, Fevzi (Orduspor)

Hiç yorum yok: