Cuma, Nisan 9

Uefa'da 2 İngiliz


- Bu organizasyona Avrupa Ligi demek hiç içime sinmiyor. Uefa Kupası güzel bir isim.

- Şampiyonlar Ligi'nde bu sene İngilizler yarı finali göremedi. Son 5 senedir finalde takımları oluyordu, İtalyanlar'ın hakim olduğu 2003 yarı finallerinden beri de yarı finale bir takım sokuyorlardı. Bu sene o olmadı, ama Uefa'ya 2 takım sokabildiler. M.Brough'un final oynadığı 2006 senesinden beri herhangi bir İngiliz çıkamıyordu buraya. En son iki İngiliz'in yarı finale kaldığı son sene 2000'di ve Galatasaray ikisini de elemişti. (Sırf bu cümleyi yazabilmek için 5 satır yazdım).

- İki Şampiyonlar Ligi maçından sonra Liverpool - Benfica sönük geçti diyebiliriz. İlk 2 maçta topun yerden kalktığını -duran toplar dışında- pek görmedik. Bu maçta ise top pek yere inmedi.

- Top yere indiği zaman Liverpool güzel işler yaptı.

- Liverpool'un ilk golü dışındaki 3 golü de güzeldi. İyi değil, muhteşem değil. Güzel. Zevkli goller.

- Kuyt bence hakettiği değeri bulamıyor. Bazen sağ bek gibi top çıkarıyor, bazen santrfor gibi gol atıyor, bazen sol açık gibi süzülüyor, bazen ön libero gibi adam karşılıyor.

- Cardozo iyi topçu aslında ama bence bu maçta sönüktü.

- Benficali Alen Kardec'in birkaç sene sonraki halini merakla bekliyorum.

- Torres son 2 yılın en formda forvetlerinden biri, belki de ilki. 2 sene boyunca (üstelik sakatlık geçirmesine rağmen) formda kalmak kolay iş değil. Ama şu var ki, Torres tek yönlü bir oyuncu. Topu alıp gidebilen (hakikaten gidebilen ama takılmayan) bir forvet. Başka bir meziyeti yok gibi. David Villa bence o açıdan Torres'in önünde bir isim. ( Torres hayranları saldıracak şimdi).

- Messi 5 yaşındayken Aimar'ı izliyormuş. Dün bunu duyduk. Hesaplıyorum olmuyor bir türlü.

- Benayoun, Liverpool'un Yusuf Şimşek'i. Üflesen düşecek ama telefon kulübesi onun için de geçerli.

- Benfica'nın 2-1e yatmadan atak başlaması belki elenemsine neden oldu ama hoşuma gitti.

- 3-0'dan sonra penaltı kovalamaları ise hoşuma gitmedi.

Hiç yorum yok: