Cuma, Aralık 17

A.Madrid'in Aralık Sendromu


Son şampiyonların erken vedası sık rastlanan bir durum aslında. Misal 2000'de Almanya, 2002'de Fransa. Tabi onlar 4 yılda bir düzenlenen turnuvalar. Mayıs ayında şampiyon ol, 7 ay sonra elen. Bu daha büyük bir şok. Fotoğrafta kar yağıyor ama kış mevsiminin asıl zamanını şubat'ı göremeyecekler.
***
Oysa bu sene de 5 hakem vardı Avrupa Ligi'nde. İlginçtir; bu takım geçen sene de bu zamanlarda elenmişti. Şampiyonlar Ligi hüsarnından sonra yola diğer kupadan devam etmişlerdi. O grupta Rum takımı Apoel vardı; 2 maçta da yenememişlerdi. Şimdi de Aris çıktı karşılarına. Aris 10 puan topladı grupta; 6'sı A.Madrid'den. Üstelik sonuncu Rosenborg bile Aris'i yenerek bir galibiyet elde etti.
***
Geçen sene onlar ilerlerken en çok biz üzüldük. Grubu lider bitirip, kurada şampiyonlar ligi takımı çekmek şanssızlık, eşleşmeye forvetsiz çıkmak plansızlıktı. Aguero'nun sakatlanmasına sevinirken oyuna Forlan'ın girdiğini görmek... Neyse, bir tek Forlan için üzüldüm.

1 yorum:

Aykut dedi ki...

Affetmiycem A. Madrid'i hiçbir zaman. Askerliğimin en karanlık zamanlarında bir yudum sevince muhtaçken. Aldılar götürdüler onu da. Maçtan sonra şimdi bu şerefsziler gider şampiyon olur dedim arkadaşıma. Dakikasına mı denk geldi bilemedim.