Cumartesi, Aralık 4

Adanaspor ve Özgürcan'ın Rize Sınavı


Umudu kesmeye başlayabiliriz. Bir genç futbolcu daha, henüz 23 yaşında bile değil, dibi olmayan meşhur kaybolanlar kuyusuna düşmek üzere. 2 sezon önce Bank Asya 1.Lig'in yıldızı olan Özgürcan Özcan, aradan geçen 18 ayda sıradan bir futbolcuya dönüştü.

Buraya nasıl geldiğini; kendisi ve çevresindekiler daha iyi analiz eder. Bu arada, şu an onun nerede olduğunu bilmeyenlere hatırlatalım. 2008-2009 sezonunu Sakaryaspor formasıyla attığı 17 golle tamamladıktan sonra; geçen sene Ç.Rizespor'daydı, bu sene ise Adanaspor'da. Eski takım Rizespor ve yeni takım Adanaspor ise bu hafta karşı karşıya gelecek.

Ligin henüz başı diyebiliriz (ilk yarı sona eriyor gerçi). Özgürcan, belki asıl çıkışını tıpkı Sakaryaspor günlerinde olduğu gibi sezonun ikinci yarısında gerçekeleştirecektir. Ama bu ışığı da vermiyor. Bu sezon oynanan 13 maçta sadece 1 defa 11 başladı, toplam 166 dakika sahada kaldı, sadece 1 gol attı. Geçen sene oynadığı Ç.Rizespor'da en azından daha fazla süre alıyordu. 24 maç oynamıştı, 14 defa ilk 11 çıkmıştı.

Özgürcan'ın başarısızlığını abilerine sormak lazım dedik ama geçen sene Rize'de geçirdiği son günde şu yazıyı yazmıştık, oradan bir fikir oluşturmak mümkün olabilir. Rize'den kovalanarak ayrılan Özgürcan, yarın Rize'de olabilir. Adanaspor, lig maçı için bu şehre gidiyor. Özgürcan kadroya alınır mı belli olmaz.

Buradan hemen maça geçelim va maç hakkında 1-2 satır yazalım. 2008 yılında iki takım Bank Asya 1.Lig'e geldi. Adanaspor alt ligden yükselerek; Rizespor ise Süper Lig'den düşerek. Son 2 senede 4 maç yaptılar. İlginçtir Rize'de oynanan 2 maç da 0-0 sona erdi. Adanaspor'un 4 maçta Rize'ye karşı galibiyeti yok ama Rize de kendi evinde henüz deviremedi Toros Kaplanları'nı.

Geçen sezon Rizespor düşmekten son maçta kurtulmuştu. Aynı hafta Adanaspor ilk 2'ye girme şansını kaçırmış ve Süper Lig'e yükselmek için İstanbul'da Play-Off maçları oynamak zorunda kalmıştı. Kötü bir İstanbul haftası geçiren Adanaspor Bank Asya 1.Lig'de kalmaya devam etti. Bu seneye ise klasik Play-Off depresyonu etkisiyle kötü başladı. Son haftalarda Osman Özdemir'in gelmesiyle (Adanaspor'un bu sezonki 3.teknik direktörü) toparlanarak, 3 maçta 7 puan toplayarak biraz olsun nefes aldılar. 17 puanla 11.sıradalar.

Ç.Rizespor ise oldukça iyi bir sezon geçiriyor. Lider Denizlispor'un 1 puan gerisinde 2.sıradalar. Sadece 2 kez mağlup oldular, Rize'de hiç yenilmediler. Adanaspor'un ise deplasmanlarda sadece 1 galibiyeti var. O galibiyet, en son oynadıkları Güngören deplasmanında geldi (3-0 kazandılar).

Kağıt üzerinde Rizespor daha şanslı gözükse de Adanaspor'un son haftalarda yakaladığı ivmeye dikkat etmek lazım. Adanaspor'un sezonun geri kalanında neyi hedefleyeceğini görebilmesi için önemli bir sınav olacak. Rizespor ise şimdilik çok rahat. Geçen sene iki takım arasında Gaziantep'te oynanan maçı da şuradan izleyerek hatırlamak mümkün.

Hiç yorum yok: