Perşembe, Aralık 2

Play-Off Mağdurları


Bu hafta Bank Asya 1.Lig İzmir'de başlayacak. Haftanın önemli maçlarından birin, iki takıma, ufak bir göz atalım. Endişelenmeyin, bu sefer konu Karşıyaka değil. Haftanın açılış maçı Altay ile Boluspor arasında.

Güzel maç olacağını tahmin ediyorum. Televizyon yayını da var. Ligi maç seçerek takip edenler için bulunmaz bir fırsat olabilir. Fakat biraz da hüzünlendirici tarafı var. İki takımın bugünlerde bulundukları yerden daha yukarılarda olmasını isterdim. Zaten kısa bir süre önce şampiyonluk mücadelesi veriyorlardı.

Altay 15 puanla 13. sırada. Boluspor ondan biraz daha iyi, 19 puanla 8.sırada. İki takım da ilk 6 sırada değil. Oysa iki takımda son 3 sezonda ikişer defa Play-Off oynadı. Çok değil 1.5 sene önce iki takım da Ankara'da Play-Off oynamıştı. Boluspor, bir diğer İzmir takımı Karşıyaka'ya penaltılarla elenmişti. Altay ise Burak Çalık'ın kaçırdığı golleri çok aramış ve Kasımpaşa'ya mağlup olmuştu.

Ankara Play-Off'undan bir sene önce Boluspor, İstanbulda finalde Eskişehirspor'a; yaklaşık 6 ay önce de Altay Olimpiyat Stadı'nda Konyaspor'a geçilmişti. Hal böyle olunca Süper Lig adımını bir türlü yapamadılar. Ve bu hafta, iki depresyonlu takım karşı karşıya geliyor.

Depresyona girmiş olmalarının en belirgin özelliği, kadrolarını baştan aşağı yenilemiş olmaları. Hakkını vermek lazım (zaten daha önce verdik) Boluspor çok daha iyi, güçlü bir kadro kurdu. Altay ise geçen sene ligin dişli ekipleri arasında sayılırken bu sezon vasat bir takım haline geldi.

İki takım arasında bir ortak nokta daha var: Coşkun Demirbakan. Serhat Güller ile 2 sezon Play-Off oynayan ve kaybeden Boluspor; Güller'i gönderip yerine şampiyon hoca Coşkun Demirbakan'ı getirmişti. Demirbakan; Boluspor'da istediği ortamı bulamadı. (Rijkaard -Galatasaray ilişkisi diyebiliriz.) Başarısız bir dönem geçirmesine rağmen Boluspor taraftarları tarafından halen sevilen bir isim Demirbakan.

İşte o Demirbakan bu sezon başladıktan, birkaç hafta geçtikten sonra Altay'ın başına geçti. İstikrarlı sonuçları hala alamadı siyah-beyazlılar. Ama bu ligde başarı isteyen takım; büyük oynamak isteyen takım Demirbakan'dan faydalanabilir.

Maç ne olur kestimek güç. Ama yenilen takımın hedeflerinden uzak kalacağı bir gerçek. Özellikle Altay için. İki takımı bu kadar erken pes ettiğini görmek üzüntü verir. Geçmişlerinde Avrupa Kupası maçları olan bu iki camia daha iyi yerleri hak ediyor.

2 yorum:

muyek dedi ki...

bolu 1 puani alir hatta 3 puan alip donerlerse hic sasirmam , Altay ismini inkar edicek top oynuo.

kutay dedi ki...

bu arada coşkun demirbakan'dan açıklama gelmiş: inşallah boluspor şampiyon olur..

Geçtiğimiz sezon bir müddet Boluspor’u da çalıştıran tecrübeli teknik direktör Altay maçı öncesi Bolu Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu.

Bolu’yu halen unutamadığını, Bolu’da Necip Çarıkçı dışında kimseye de kırgınlığı bulunmadığını ifade eden Demirbakan, “Öncelikle Bolu’yu çok sevdiğimi yinelemek istiyorum. Necip Çarıkçı dışında Bolu’da kimseye kırgınlığım yok. Geçen sene Boluspor’da güzel günlerimiz oldu. Boluspor’u şampiyon yapacaktım ama maalesef Necip Çarıkçı buna izin vermedi. Ben Boluspor’u bıraktığımda geçen sene lige çıkan takımlar puan olarak bizim altımızdaydı. Geçen sene buna izin vermediler ama inşallah bu sene Boluspor şampiyon olur” dedi.

Maçla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demirbakan, “Maçın ortada geçeceğini düşünüyorum. Boluspor’un çok güçlü bir kadrosu var. Bizde iyi takım oyunu oynamaya başladık. Elimizden geldiğince mücadele edip puan yada puanlar almayı umut ediyorum” şeklinde konuştu.