Perşembe, Aralık 9

Kemal Kılıç ve Osman Bozkurt Tercihi


Bu sene Karşıyaka maçı izlemeyi çok istiyorum. Kartalspor maçı dışında henüz nasip olmadı. Sezon başladıktan sonra takımın başına geçen Kemal Kılıç'ın tutkulu ve heyecanlı bir futbol oynattığını ve bunun Karşıyaka'ya fayda sağlayacağını, takımın ruhuna uyum sağlayacağını düşünmüştüm. Konuştuğum Karşıyakalı arkadaşlarım ise Kemal Kılıç'tan pek memnun değil. Takımı yanlış tertiplerle sahaya çıkarttığını düşünüyorlar.

Aslında haklılık payları var; skorlar da onu gösteriyor. Karşıyaka'nın sahaya çıkan kadrosu gerekeni yapamıyor ama oyunun ilerleyen bölümlerinde maç İzmir ekibinin lehine dönüyor. Karşıyaka'nın son 8 maçına bakalım. Boluspor maçında ilk golü Karşıyaka yiyor maç 1-1 sona eriyor. Bir hafta sonra Adanaspor 2-0 yapıyor, Karşıyaka 10 kişi kalıyor, maç son 5 dakikada 2-2 oluyor. Tavşanlı maçında geri dönüş olmuyor, 2-0 kazanıyor ligin yeni ekibi. Samsunspor maçında 2-0 öne geçen Karşıyaka, 2-2'yi yakalayan Samsunspor. Ama son sözü söyleyen yine Karşıyaka oluyor. Diyarbakırspor maçında geri dönüş olmuyor ama 3 puanı Karşıyaka'ya getiren tek gol ikinci yarıda geliyor. Giresunspor maçının ilk yarısı 1-0 Giresunspır lehine sona eriyor, maçı kazanan 2-1 ile Karşıyaka. Lider Denizlispor ile Muğla'da oynanan maçta 2-0'ı yakalayan Denizlispor, maç 2-2 bitiyor. Bu hafta Erciyesspor maçında da Karşıyaka yenik duruma düşüyor ama 1 puanı kurtarıyor.

Karşıyaka camiasına uygun bir profil aslında. Sürekli sıkıntı, sürekli stres. Bu galibiyetler güzeldir. Ben severim. Takımı ilerleyen haftalar için motive eder. Mesele Denizlispor gibi bir takıma karşı geri dönebilmek; daha önceki maçların etkisinden kaynaklanmış olabilir. İlerleyen dönemde de takım geri düşünce güvenini kaybetmeyecektir. Burada daha kapsamlı analiz yapmak mümkün değil, dediğim gibi Karşıyaka'yı yeterli kadar izlemedik henüz.

Bu arada son haftalarda takım içinde sürpriz bir isim çıktı. Karşıyaka yıllardır forvet sıkıntısı çeken bir ekip oldu. Eser Yağmur, Yunus Altun, Emrah Bozkurt gibi bir çok takımda gol atan isimler, Karşıyaka'da istedikleri gol sayılarına ulaşamadılar. Bu sene daha verimli bir hücum hattı var. Okan Öztürk geçen seneden beri takıma çok şey katıyor. 2 sezonu Altay'da geçiren Tiago ise bu sene Karşıyaka'ya tek başına birçok maç kazandırdı. Bu ikilinin arkasından gelen sürpriz isim ise Osman Bozkurt.

Osman sezon başında transfer edilen isimlerden. 3 hafta önce oynanan Giresunspor maçına kadar sadece 2 maçta oynadı. O iki maçta da oyuna sonradan girdi ve 49 dakika sahada kaldı. Giresunspor maçı ise onun için dönüm maçı oldu. O maçta oyuna devre arasında dahil olan Osman, attığı 2 golle maçı döndürdü. İki hafta önce lider Denizlispor'u da boş geçmedi. Geçen hafta Erciyesspor maçında gelen 1 puanın altında onun golü vardı. Yani son 3 haftada 4 gol ve 7 puan. Osman Bozkurt 1984 doğumlu gurbetçi bir futbolcu. Bu sene Türkiye'de ilk defa oynuyor. Sanırım ufak bir uyum sorunu yaşadı ve yeni yeni takıma alışıyor. Hatta alışmanın biraz ötesinede geçmiş durumda.

Bu hafta Karşıyaka, Orduspor ile oynayacak. Karşıyaka'nın Orduspor'a pek şansı tutmuyor. Karşılaştıkları son maçta Karşıyaka sadece 2 gol atabildi. Son golü Reha Kapsallı sezonda stoper Fuat Eraslan attı. Bu haftaki maç öncesi hem böyle istatistiksel sıkıntılar varken hem de kadroda sıkıntılar yaşanıyor. Takımın 2 forvetinden Okan Öztürk sakat, Tiago sarı kart cezalısı. Yani yük Osman Bozkurt'un üzerinde. Bakalım gol serisini devam ettirebilecek mi? 5 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Karşıyaka için de aynı soru geçerli. Maç pazartesi günü saat 19.00'da Alsancak Stadı'nda oynanacak.


Hiç yorum yok: