Pazartesi, Aralık 6

Kartalspor 0-1 Mersin İdman Yurdu

Foto: Tribün Dergi

Olacak şey değil. Geçen hafta yazdıklarımız bu hafta da geçerli. Hatta her geçen hafta daha da kötüye gidiyor. Her geçen gün takımdaki, topçulardaki özgüven daha da azalıyor. Ergün Penbe'ye ve yönetime olan tepki çığ gibi artıyor.

Hava soğuk olduğu için dün maça ilgi eski maçlara oranla azdı. Biz de 2 kişiydik. Davut maç başladıktan sonra geldi. Ama maça girmekte sıkıntı yaşadı. Bileti olan onlarca kişiyi içeri almayan bir kapı görevlisinin keyfi uygulması yüzünden devre arasında anca girebildi. İzlediğimiz takım, maçına geldiğimiz takım Kartalspor; 6 aydır gol atamıyor, kazanamıyor. İnsanlar zaten bu takımı izlemek için kolay kolay -hele bu soğukta- gelmez; gelenleri de bezdiren uygulamalar daha da rahatsız ediyor. Kulüp yönetimini bulabilsek bu konuları dile getirmek lazım. Hele maç çıkışında önce deplasman tribününü çıkartmanın hiçbir mantığı yok. Herhalde yönetim kurulu dağılsın diye yapılan bir uygulama(!).

Yalnız şu son paragraf, takımı nasıl sahiplendiğimi gösteriyor. Sanki 10 yıldır Kartalspor'u kovalıyoruz. Neyse, maça geçelim.

Kartalspor yine farklı bir 11 ile çıktı. Sakat ve cezalı olan oyuncu var mı bilmiyorum ama bu takımda banko oynaması gereken 2 kişi; Hamza Gezmiş ve Debola kadroda yok. Gole yakın futbolcu sayısı sadece 2. Erhan ve Şadi. Diğer futbolcular, yani orta saha oyuncularının asli görevi savunma. Kartalspor geçen hafta Altay maçında en azından baskılı oynamıştı. Daha önceki maçlarda da kaçan pozisyonlar vardı. Dün ise bir tane direkten dönen şut dışında sadece uzaktan çekilen yalancı şutlar var. Şadi ve Semih Erdem'in 2 topu stad dışına çıktı. Şadi baya kötü bir halde. Yıllardır bu ligi izliyorum ve Şadi bu ligin en kült isimlerinden biri. Fakat bu seneki Şadi, Gol Kralı filmindeki İlyas Salman'ın son maçı gibi. Bitik, yitik, güçsüz.

1991 doğumlu Uğur Utlu ise bu sezon ilk defa 1.Lig maçına çıktı, geçen sezon başında kendini şöyle bir gösternişti, bu maça ilk 11'de başladı. Çok iyi değildi.
Konuk Mersin İdman Yurdu güzel değil iyi top oynadı. Nurullah Sağlam takımı denince akla gelen "ayağa yerden bol pas" futbolunu sergilediler. Hasan Üçüncü, Fatih Şen, Musa Kuş, Fatih Egedik, Erdal Güneş orta sahası oyunu istediği gibi yönlendirdi. Hakkını vermek lazım, bu sene Kartal'da izlediğimiz takımlar arasında, oyunu bu kadar istediği gibi yönlendiren, tempo ayarlamasını beceren ikinci bir takım daha izlememiştik. Ön tarafta da Şehmus gibi iş bitiren bir forvet olunca galibiyet kaçınılmaz oldu. Bu arada son 2 sezonda 10 golü geçemeyen (10 ve 9) Şehmus, şimdiden 4 gole ulaştı. Geçen hafta da takımının tek golünü atan isim o olmuştu.

Kartalspor için en güzel yorumları aslında maç içinde Davut söyledi. Futbolcuların amatörlüklerini görünce "bu takım hafta içinde idmanda ne çalışıyor" ve "1.lig topçusu böyleyse, 3.lig'de ne oynuyorlar." Belki biraz ukalaca bir yorum ama Kartalspor'u izleyen herkes bunları çok rahat diyebilir. Oysa kadro fena bir kadro değil. Güçsüz ve zayıf bir kadro olmamasına rağmen çok acemi ve bilinçsiz duruyorlar sadece. Sahada ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Son 2 senede bu takımdan geçen Efecan, İskender, Mehmet Al, Yakubu gibi isimlerden biri bu takımda olsa veya son 2 senenin hocaları Mehmet Altıparmak ve Kadri Özcan takımın başında olsa çok şey değişebilirdi.

Ergün Penbe'yi severim. Sonuçta Galatasaray ve Ergün ile büyüdüm. Ama olmuyor. Hoca eleştirmeyi de sevmiyorum. Ama olmuyor. En kötüsü de 2000 yılında daha doğmamış veletlerin bile Ergün'e küfür etmesi. Bu durum -hala istifa etmediğine göre- Ergün'den çok beni üzüyor. Hocayı istifaya çağırmak herkesin hakkı ama Ergün Penbe'ye edilen küfürler bizi bile rahatsız ediyor. Ergün Penbe gibi bir ismin de kendi adını bu kadar kirletmemesi lazım.

Kartalspor tribünü hocaya ve yönetime küfür ediyor ama dün maçın sonunda yaşananlar çok güzeldi. Bu sene misafirperverlikte çığır açan bir Kartalspor tribünü var. Gelen her takım puanla dönmesine rağmen sevgiyle uğurlandı. Kazanan her takım tribüne çağrıldı, alkışlandı. Deplasman tribünü her maçın sonunda "Allah'a emanet olun" tezahüratıyla staddan çıktı. Karşıyaka maçında da, Altay maçında da, Rizespor maçında da yaşananlar dün yine tekrar etti.

Haftaya Kartalspor, Giresunspor ile karşılaşacak. Giresunspor, Denizlispor'u sürpriz bir şekilde deplasmanda yendi. Haftaya 6 puanlık bir maç oynanacak. Dün Giresunspor maç kazandı, Güngören maç kazandı. İşler Kartal için sıkıntıya girdi. Derhal toparlanmak lazım. Kartalspor tarihinde hiç küme düşmedi, bu sene sadece 2 takımın ligden düşecek olması büyük bir şans.

1 yorum:

muyek dedi ki...

takim gercekten kadro olarak cok cok zayif, ustune ergunun ziya dogan tadindaki savunma futbolu eklenince gercekten tadi tuzu kalmiyor, saolsun kartalspor 2.5 alttan milleti zengin etti, her hafta banko 2.5 alt oynuoruz cebimizi duzeltioruz en azindan :)