Cuma, Aralık 3

Uefa Finalleri


Dün Avrupa Ligi'nde, nedense ben hala Uefa Kupası diyorum, 5.maçlar sona erdi. Bazı takımlar bir üst tura çıkmayı garantiledi, bazıları işini son maça bıraktı. Son maçlar 2 hafta sonra oynanacak. Bu son maçlar arasından 4 tanesi diğerlerinden ayrılıyor. 4 tane final niteliğinde maç var. Kazanan yola devam edecek, kaybeden elenecek, belki de maçlar karakolda bitecek.

Napoli-S.Bükreş: Güney'in sesi Napoli 4 puanla 3.sırada. S.Bükreş, geçen sene Fenerbahçe'nin grubunda perişanları oynamıştı ama bu sene daha iyiler. İlk maçta Anfield'da Liverpool'a 4-1 yenildikten sonra hiçbir maçı kaybetmediler. İki takım arasında oynanan ilk maç ise Bükreş'te 3-3 sona erdi. İlk 15 dakikada 3-0'ı yakalamıştı Bükreş ekibi. Napoli maçın sonunda Cavani'den bulduğu golle 1 puanı alıp döndü. Cavani bu sene çok formda, dün de Utrecht deplasmanında 3 gol atarak takımını Napoli'ye 3-3'lük skordan gelen 1 puanla döndürdü.

Bu arada Napoli'nin grupta hala galibiyeti yok (tam bir İtalyan geleneği) ve onlar da Bükreş gibi sadece Liverpool'a yenildiler. Bu hafta kupaya veda eden Juventus, Sampdoria, Palermo'dan sonra İtalya'nın tek temsilcisi olarak onlar kalabilir. Veya İtalya 4'te sıfır çeker.

Dinamo Zagreb - PAOK: PAOK, Fenerbahçe'yi eleyerek bu tura katıldı. Dün son dakikada yedikleri golle 2 puan kaybettiler. C. Brugge o golü atmasaydı PAOK şu an grubunda liderdi ve gruptan çıkmayı garantilemişti. Şimdi zorlu bir Zagreb deplasmanı onları bekliyor. Futbolda 1 dakikada her şey değişir.

Dinamo Zagreb kendi evinde Villareal'i yenmişti. Zagreb deplasmanının zorluğunu anlatmak için örnek verdim ama gerek de yok aslında, bilen bilir. PAOK takımı, Zagreb deplasmanı gibi deplasmanları her hafta kendi liginde oynuyor. İki takımın Yunanistan'da oynadığı maçı PAOK 1-0 kazanmıştı. Peki, Zagreb deplasmanına Selanikli dostları için Belgradlı gençler de gelir mi?

Sevilla - B.Dortmund: Diğer maçların aksine, erken elenenin karşısında sürpriz yazacak. Müzesinde Avrupa Kupası bulunan iki takım karşılaşıyor. B.Dortmund'un bu sene Bundesliga'da yaptıkları herkesi hayran bırakıyor. Sevilla ise her zaman Sevilla ( Türk yorumcusu). Dortmund'un grupta Karpaty maçları dışında galibiyeti yok. Atmosferi müthiş Westfallen'den 3 puanla dönen takımlardan biri ise Sevilla. Dortmund mutlaka kazanmak zorunda, Sevilla'ya beraberlik de yetiyor ve maç İspanya'da. Klopp'un heyecanı için bile izlenir.

Lille - Gent: 1 sene içinde Fenerbahçe'ye rakip olan bir diğer takım; Lille, yoluna devam etmek için Gent engelini aşmak zorunda. Gent, grubun ilk maçında Sofya deplasmanında 2-1 öne geçmişti. O maçı 3-2 kaybetmeseydi bu karşılaşma formalite maçı haline gelecekti. İki takımın Belçika'da oynadığı maç 1-1 sona ermişti. Gent 7 puanda, Lille 5 puanda. Yani Gent'e beraberlik de yetiyor.

Hiç yorum yok: