Perşembe, Aralık 23

Peter Hyballa


Borges'in olduğu yerde Alman futbolu hakkında yazmak bize düşmez. Ama biraz fırsatçılık yapalım. Tuchel'i, Klopp'u bize tanıtan Borges'den önce davranalım, 2-3 satır bilgi vererek yıllar sonra Hyballa'yı ilk ben yazdım deriz.

Dün Almanya Kupası'nda Skibbe'nin Frankfurt'unu Aachen ile yendi Hyballa. Skibbe 3 hafta içinde önce Tuchel'i, sonra Klopp'u alt etti. Unvan maçları gibi bakarsak; Hyballa unvan şampiyonu oldu diyebiliriz.

Hyballa genç hocalardan. 1975 doğumlu. 35 yaşında yani. Skibbe gibi bu işe genç yaşta başlayanlardan. Skibbe ile bir diğer ortak özellik ise kariyerinde B.Dortmund bulunması. Skibbe; Dortmund'da A takım hocası olmadan önce altyapılarda çalışmıştı.

Hyballa da B.Dortmund'un U-19 takımını çalıştırdı. Burada finaller oynadı, kupalar kazandı. Tuchel'in oyuncu olarak kazandığı turnuvayı o teknik adam olarak kazandı.

2009 yılında Tuchel'e rakip oldu; U-19 finalinde. Tuchel'in Mainz'ı kazandı. O takımda, Hyballa'nın elinde 2 tane Türk vardı. Biri Tolgay Arslan, diğeri Ekici. Ama Mehmet Ekici değil, Volkan Ekici. Volkan Ekici, bu sene başında Beşiktaş'a transfer oldu ve A2 takımında oynamaya başladı. Tolgay Arslan ise Hyballa'nın takımı; Aachen'a uzandı.

Olay budur; Hyballa kimdir, ne olur bilmiyorum. Ama yeni bir isim geliyor olabilir. Fotoğraftaki hali; Klopp çılgınlıklarını andırıyor zaten. Belki de Skibbe-Klopp-Tuchel kare ası Hyballa ile tamamlanır.

1 yorum:

Borges dedi ki...

Hocam Alman futbolu çok geniş, her bölgesine hakim olmak mümkün değil. Çokca dedim TR'den az kaynaktan takip eden çok arkadaşım benden çok daha iyi belki çok daha tutkuludur da.. O yüzden herkes her söylemi benden de iyi bir şekilde dile getirebilir zate.

Bunun dışında Skibbe'nin kilit oyuncusu deplasmanda onbesşinci dakikada kırmızı gördü. ve uzatmaya giden maç sonucunda penaltılarla elendi. Yine de dikkatimi çekmiştir, bu yazı vesilesiyle farklı bir özen gösteririrz bu güzel adama..