Çarşamba, Aralık 29

2010 Şarkıları


Daha önce 1-2 seneyi daha böyle uğurlamıştım. 2010 yılında hayatımın bir dönemine veya tüm yıla eşlik eden şarkılar. Listelemek gerekiyor, saygı olarak. 2010 şarkıları demek yanlış anlaşılmasın; bu şarkıların çoğu 2010 yılına ait değildir. Eski şarkılardır. Ama bu sene bana çok yardımcı olmuşlardır. Bazen neşe, bazen keder, bazen totem. İlk 4-5 şarkı çok önemlidir, bütün yıla yayılmıştır, önemli totemlere ev sahipliği yapmıştır, diğerleri biraz daha mevsimsel kalmışlardır ama hepsi candır. Gönül isterdi ki size Fizy linkleri vereyim ama Youtube ile idare edecekseniz. İlginçtir 2010'un çoğunda yasaklı olan Youtube'du, biz Fizy'den dinliyorduk bunları.

1-) Fleet Foxes / Mykonos: Fleet Foxes'i çok az bilirdim. O çok az şarkının arasında Mykonos yoktu. Borges sayesinde keşfettim şarkıyı, yalan yok. Linki de oradan verelim.

2-) Kemo The Blaxin / La Recata: Paz Vega ile Morgan Freeman'ın oynadığı 10 Itmes or Less adlı filmin şarkılarındadır. Paz Vega'nın üzerini değiştirdiği bir sahnede çalar. Bu sene nasıl olduysa sık sık dinledim, oysa filmi hiç izlememiştim; bu şarkıyla totemler yaptım. Güzeldir.

3-) Pulp / Common People: Pulp ile 2004'ten beri haşır neşirim. Common People'ı o yaz sık sık dinlemiştim. Bu sene de bir dayanak oldu, güzel oldu.

4-) Mirkelam / Yollar: 2010 çıkışlı şarkılardan. Mirkelam ilginç adam. Ayrı bir yazı konusu. Şarkıyı dinlerken insanın yollara çıkası geliyor haliyle. Bir gece ansızın kendimi Bodrum'a giderken bulunca otobüste bu şarkı çaldı. 2010'da çıkanların en güzeli.

5-) Placebo / Every You Every Me: Bu da bir Bodrum şarkısı diyebiliriz. Kışın; Bodrum'a nasıl giderim'in planını yaptım. Sonra iş zora girdi. Bir gece ansızın kendimi Bodrum'da buldum. Bodrum'a gitmeden önce bu şarkıyı dinliyorum 1-2 hafta, Adamik'e girince bu çaldı, huzur geldi.

6-) Marianne Faithfull / Nobady's Fault: Geç saatlere kadar çalışılan dönemlerin şarkısı. Adamı bazı zamanlarda sikertebilir.

7-) Sıla / Bana Biraz Renk Ver: Sıla gol olur. via Coşkun Çelik. İlk başlarda bu hatunu sevmiyorum, Kenan Doğulu ile beraber söylediği şarkı ve çektiği klip nedir. Sonradan ısındık.

8-) U-2 / Party Girl: İlginçtir, bu şarkıyı yıllar sonra dinlememe vesile olan Serkan Korkmaz'dır. U2'nun konser için geldiği günlerde, U2'nun konseri için İstanbul'a gelen birine..
9-) Tim Yuro / As Long As There Is You: Güzeldi bu da; Dream Tv çok çaldı.

10-) Maradona / La Mano des Dios: 2010 Dünya Kupası yılıydı, 2010 Dünya Kupası Maradona kupasıydı. Yalan yok çok dinledik. 10 numaralı şarkı O'nun tabi ki.
****
Şimdilik bu kadar; basketbol maçına yetişmek gerekiyor, aklıma gelince ilave olacak.

İlaveler:

Hiç yorum yok: