Çarşamba, Aralık 15

Marmara Derbisi


Kısa kısa geçelim. Maçın başlamasına 3 saat kaldı. Günün, belki de haftanın en önemli maçı; Kocaelispor - Sakaryaspor.

Gönül isterdi ki yıllardır beklediğimiz bu maç hafta sonu oynansın ve civar illerden biri olarak biz de gidelim ve yerine izleyelim. Ama olmadı. Maç bir hafta içi gününe, çarşambaya denk geldi. Belki güvenlik sebebiyle bilerek getirildi. Biz de internetten takip edeceğiz. En azından Sakaryaspor taraftarı içeri girilebilecek. Maçla ilgili en büyük temmeni de burada başlıyor. Olaysız ve vukuatsız olsun. Kimse üzülmesin, kimsenin kanı dökülmesin ve en ufak bir malzeme verilmesin.

İki komşu şehir 13 Ocak 2008'den beri karşılaşmıyor. 2008'deki maç Taner Gülleri ve Mustafa Pektemek'in karşılıklı golleriyle 1-1 berabere sonuçlanmıştı. Sakaryaspor bir önceki sezon Süper Lig'deydi. Kocaelispor ise 5 senedir Süper Lig kovalıyordu. Sakaryaspor kağıt üstünde daha iyi, daha güçlü ve tecrübeli bir kadroya sahipti. Ama sezon sonunda gülen Kocaelispor oluyordu ve doğrudan Süper Lig'e çıkıyordu. Sakaryaspor ise aylar boyunca önde götürdüğü ligi son haftalarda yaşadığı puan kayıpları nedeniyle ilk 2 dışında bitirmiş, İstanbul'da oynanan Play-Off'da ise Boluspor'a elenmişti.

2 senede gelinen nokta acıtıcı. Süper Lig'e çıkmak için son haftalara kadar mücadele eden iki takım, son iki senede toplam 3 defa küme düştü ve TFF 2.Lig'de buluştular.

Kocaelispor Süper Lig'e ve Bank Asya 1.Lig'e arka arkaya sezonlarla veda ederken, iki takımın son 2 sezondaki en büyük başarısı Sakaryaspor'un geçen sezon TFF 2.Lig'den düşmemesi oldu.

İki takımın son durumları umut verici. Güzel hikayeler var. Sezonun ilerleyen bölümlerinde anlatırız Çünkü 2 sene önce Sakaryaspor için ve geçen sene Kocaelispor için bu tarz yazılar yazmamıza rağmen iki takım da küme düşmüştü. Bu sefer totem olsun. Fakat Kocaelispor'un haftalardır kaybetmediğini ekleyelim.

İki takım 1999'dan beri Süper Lig'de karşılaşmıyor. 1999 Şubatı'nda oynanan maçı konuk Sakaryaspor Nikolovski'nin golüyle 1-0 kazanmıştı. Kocaelispor ise rakibini 5 maçtır yenemiyor. En son 2003'te Yaşar Aydın'ın tek golüyle Sakaryaspor'u 1-0 mağlup etmişti. Yaşar Aydın Kocaelispor'da uzun seneler kalamadı. Golü attığı sezon en iyi sezonuydu ve 20 yaşındaydı. Bu seneki Kocaelispor kadrosunda bu tarife uyan futbolcu sayısı oldukça fazla. Yani Kocaeli deoğmlu genç futbolcular. Golleri atanlar Marmara derbisinin tarihine adını yazdıracak.

Hiç yorum yok: