Salı, Aralık 7

Napoli'de Mayıs Havası


Güney'in iki takımı Napoli ve Palermo bir pazartesi akşamında karşılaştı. Güneyin el clasico'su. Biri 24, diğeri 23 puandaydı, 24 olan son dakikada attığı golle 27 puana ulaştı. Napoli artık şampiyonluk yarışında. Yıllarıdır özlemle beklenen günler bu sene yaşanıyor. Maggio'nun (Türkçe: mayıs) attığı gol, şehri iyice havaya sokar. Şu önemlidir; kış aylarında son dakikada atılan goller ve bu gollerle alınan puanlar takımları mayıs ayındaki şampiyonluk yarışına sokar. Ve daha da önemlisi, o goller takım-camia birlikteliğini sağlar, şampiyonluk isteğini ve inancını kuvvetlendirir.

İtalya bu sene kızışıyor. Bana göre dünyanın en sağlam ligi. Birkaç sezondur saha içinde çatır çatır top oynansa da, puan durumuna bu heyecan yansımıyordu. Bu sene durum farklı. Milan 33 puanla lider, Lazio, Juventus ve Napoli arkasından geliyor. 8.sıradaki Roma ile lider Milan arasında 10 puan fark var. Fransa Ligi kadar olmasa da, her takıma umut aşılayan bir tablo var ortada.

Bu hafta en önemli maç Torino'da oynanacak. Juventus ve Lazio. Üst sıralarda dengeler değişecek yine. Napoli 1995'den beri yenemediği Genoa ile karşılaşacak. Palermo ise teselliyi Parma karşısında arayacak.

Dün son dakikada Maggio'nun attığı gol, Napoli'ye 3 puan getirirken bize de 25 lira kazandırdı. Sempatik bir galibiyet oldu.

Hiç yorum yok: