Cumartesi, Aralık 18

Burak ve Trabzon

Burak Yılmaz'ı her zaman sevdim. Beğendiğim bir futbolcuydu. Antalyaspor'da zaten herkesin dikkatini çekmişti. Beşiktaş için biraz erken geldi. Aslında bence iyidi ama nedense orada sevilmedi. Oysa o sezon o takım için her şeyi deneyen adam oydu. Yaptığı bir çok şeyi yanlış ve başarısız yapsa da "yapan" oydu. Fiziği ve hızının yanında bu da önemli bir artıydı. Süper Lig'deki ilk deneyimini, ilk sezonunu İnönü Kapalısı'nın önünde, üstelik tam önünde ve hiç alışık olmadığı yeni bir mevkide yaşamak zordu. Bende elinden geldiği kadar becerse de kaçan şampiyonluğun faturası ona çıktı.

Fenerbahçe'de tam olarak ne yaşadı bilmiyorum. Savunulacak bir tarafı yok ama eleştirilecek bir tarafı da yok. Ve artık Trabzonspor'da. Tamam Şenol Güneş büyük hoca, katkısı olmuştur ama Tigana da büyük hocaydı. Ve Burak'ı en çok geliştiren odur belki. Ama camianın sahiplenmesi bazen teknik adam katkısından daha fazla oluyor.

Yukarıdaki fotoğrafta beraber 3lü çeken takımın bir parçası Burak. O yüzden gol atması şaşırtıcı değil. Bu seneki oyunu şaşırtıcı değil. Zaten ondan bu tarz şeyler bekleniyordu. Umarım devam eder. Burak gol atınca, menajeri benim kadar sevinmiyordur. Az dalga geçilmedi benle "Burak iyi topçu" dediğimde.
***
Dün maçın son 25 dakikasına baktık. İk haftadır Trabzonspor maçını izlemeye oturuyoruz ve ardından Trabzonspor maçı kazandıran golleri atıyor. Dün Engin Aktürk o golü atmasa Tomiç için 1993 yılındaki F.Layiç derdik, Sami Yen ahalisi hatırlar.
***
Trabzonspor ilk yarının lideri. Değişik şeyler oluyor. Trabzonspor zirvede, Burak Yılmaz iyi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Eline sağlık hocam, öncelikle bi futbol sever olarak Burak'ı bende keyifle izliyorum. Sonra bir Trabzonsporlu olarak takıma yaptığı katkı ile daha da mutlu oluyorum.

Burak ile ilgili bilinmesi gereken bir diğer hususta kaleci antrenörü olan babası ile Şenol Güneş'in aynı dönem Trabzonspor'da çalışmış olması. Yanılmıyorsam Fikret hoca Şenol hocadan önce takımdan ayrıldı.

Aralarının çok iyi olduğunuda duydum Fikret hoca ile Şenol hocanın.

Yani eti senin kemiği benim hesabıda olabilir bu performansın. Ama özünde Burak gerçekten iyi topçu.

kastanyet
www.kastanyet.net

ozdemirmusta dedi ki...

yazıyı okumadım. burak'ı öven yazı okumam ben. serseri topcu burak.

''giresunspor, alayına gider''