Çarşamba, Aralık 22

Nedenini bilmiyormuş

"Buradaki 8.yılım, ben böyle oynamaya alıştım. İlk fırsatta tepki gösterdikleri oyunculardan biriyim, nedenini bilmiyorum. Bu baskı altında oynamak çok zor, ama ben alıştım." Gülerek başladım bu sabaha...
***
Bloga hemen hemen hiç yazmıyorum, Kutay'la bile ne zamandır görüşemedik. Bu yazıdan sonra bi ararım onu ne yapıyormuş öğrenelim. Resmi site voleybol başarısıyla kaplı durumda, futboldaki başarısızlık alt satırlarda yer buluyor. Aykut Kocaman şampiyonluk demiş, belli ki gruptan çıkılacağına kendisi de inanmıyor. Mantıklı bence, inanılacak bir durum kalmadı çünkü. Dün akşam yine alınan sonuçlardan ötürü kafayı kuma gömmek zorunda olanlar bir anda hortladı Fenerbahçe başarısızlığı üzerine, Fenerbahçe'nin elenmesinin onlara verdiği keyfi, biz kupayı alırsak bir gün ben yaşar mıyım bilmiyorum. Her neyse bu işler böyle, sevmediğim bir taraftar profili olduğu için çok da ciddiye almıyorum.
***
Fenerbahçe 9 puan geride ve iyi oynamıyor. Daha ağustos ayında veda etti Avrupa Kupaları'na. Türkiye Kupası'ndaki cenabetliğimiz de yine devam ediyor. Benim hala umudum var ama dakika 80 olur takım 0-2 mağluptur, berbat oynuyordur ama siz yine de umutlusunuzdur ya, bu öyle bir umut. Oradan da elendik diyelim kısaca. Geriye kalıyor lig ve 9 puan gerideyiz ve iyi de oynamıyoruz. Şansı yanında olan, rüzgarı arkasına alan, kadrosu kısıtlı olmasına rağmen sezon başından beri ciddi bir sakatı olmayan Trabzonspor'un gerisinde bu takım ve bana göre final maçına 19. hafta çıkacak. Aykut Kocaman'ın kendisi için çok önemliydi dünkü Buca maçı. Şampiyonluğun zora girdiği bir durumda, Türkiye Kupası ve şampiyonlar ligi onu bu takımda seneye de görmemizi sağlayacak yegane bileşimdi, artık şampiyon olmak zorunda.
***
Aykut Kocaman teşhisi hemen koyuyor, yanlışı görüyor, benim şahit olduğum Fenerbahçe tarihinde ilk defa bir teknik direktör demogoji yapmıyor. Hele Daum'un Türkiye ve Aziz Yıldırım yalakalığından sonra Aykut Kocaman'ın samimi açıklamaları, açık sözlülüğü, en basitinden Okan ve Gökay, bu dürüst adamın kesinlikle daha az baskı altında çalışmayı hakettiğinin göstergesi. Ama bu mümkün olmuyor. Kafasında birşeyler var ve bunlar güzel şeyler, benimse inancım tam. Dediği gibi Gökay'ın ayakları yere sağlam basmıyor, fiziği yetersiz ama Gökay 1992 doğumlu. "Brezilya milli takımının sol beki düşünsün" diyor Brezilya milli takımının sol beki Andre Santos'un neden yedek kaldığı sorulduğunda, düşünceler güzel, söylemler güzel, ben bu adam için, teşhis doğruluğunda gördüğüm ışıktan da ötürü 2 yılı rahat çöpe atabilirim. Ama bu camia atmaz, Aziz Yıldırım atmaz, o tribünler atmaz. Bu yüzden devre arasında ne yapıp edip Fenerbahçe'yi kazanan bir takım yapmalı Aykut Kocaman. 4 yıl içerisinde iki defa son dakikada şampiyonluk kaybedip de ertesi yıl başarıdan bahsetmeyi, o travmadan kurtulmayı çok az camia yapabilir bu dünyada. Çok şükür ki tuttuğum takım böyle bir takım ve 2007'de ayağa kalkmayı yine çok düzgün bir insanla başardı onun saha içi hatalarına rağmen. Aykut Kocaman'ın Zico kadar saha içi hatası da yok bana kalırsa, sadece bu sefer ki rakiplerimiz çok az hata yapıyor. Biz eğer yere daha sağlam basarsak, onların ayakları titreyecektir. İkisi de Kadıköy'e gelecek çünkü. Bunun için mesajı 19. haftada vermek zorundayız. Veremezsek eğer Aykut Kocaman için çok üzülürüm.
***
Özetle takımın Samandıra'da topbaşı yapacağı tarihe kadar tedaviye başla hocam, teşhisin doğru ama biraz daha geç kalırsan ameliyat masasında kalan sen olacaksın. Neyse biz bir Kutay'ı arayalım...

Hiç yorum yok: