Çarşamba, Aralık 29

Maç Öncesi


Son derbide sahaya adam girdi. Kızların finalinde tribünde maçı bitiremedik. Bundan önceki maçlarda da aynı sıkıntı. Maça gidesim yok. Hele bir de U-17 maçında yaşananlar ve sonrasında oluşan ortam. İsteksizim. Biraz ayak alışkanlığından gidiyorum.

Galatasaray, ya iyi oynayıp Fenerbahçe'yi yenecek ve sıkıntı olmayacak. Ya da Galatasaray'ın zorlandığı anlarda dışarıdan bir etki olacak ve Galatasaray yine maçı kazanacak. Aynısı Fenerbahçe'nin sahasında oynanan maçlarda da geçerli. Anca yeni bir Cemal Nalga olayı çıkacak ki Fenerbahçe bu maçın galisi sayılsın.

Olay çıkmasın, gidelim izleyelim. Yenelim veya yenilelim. En azından farklı bir şey olsun. Son periyotu görebilelim, 1.5 saatlik maç 3 saatte bitmesin, her periyot 10 dakika durmasın. Sporcular da tahrik etmesin, tribüne hareket çekmesinler, kafalarında havluyla gezmesinler. (Evet havludan tahrik oluyoruz).

Bu Galatasaray-Fenerbahçe maçları da 5 senedir ilginç zamanlarda oynanıyor. 2006 ve 2007de aynı gün Kadıköy'de futbol maçı vardı, 2008'de 3 Ocak'ta oynandı, yani devre arasıydı, 2009'da milli maç haftası olduğu için futbolda maç yoktu. Yani bütün gözler basketbola kayıyordu ister istemez. O gün Kadıköy'e gidemeyen Galatasaraylı salona geliyordu veya futbol maçı olmadığı için haftayı basketbol derbisiyle dolduruyordu. Bugün de yine futbol gündemi boş, ve herkes basketbola kanalize oldu. Bu arada hafta içi olmasına rağmen biletlerin maçtan 1 gün önce bitmesi de enteresan. 2008'de Ayhan Şahenk'teki maça elimizde bilet olmasına rağmen girememiştik. Bu 5 maçta da Fenerbahçe tribünü yoktu. Zaten en güzel maç 2005 2 Ocak'ta oynanan maçtı. Biz deplasmandaydık ve 1 pota arkasında biz vardık. Fenerbahçe yenmişti ama 12.000 kişi tek bir olay çıkarmamıştı.

Saha içine geldiğimiz zaman; bu sene iyiyiz. Fenerbahçe zaten yıllardır iyi, belki bu sene daha da iyi olabilir. Ama derbide durumlar değişiyor. İbre sanki bizden yana. Fenerbahçe'nin sahasında oynasak belki en az 10 sayı fark yerdik ama bugün kazanırız gibi hissediyorum.

2004 Aralık ayından beri tribünde doğru düzgün bir Fenerbahçe galibiyeti göremeyen ben, ya bugun hasreti dindirir, ya da belki bir daha derbiye gitmez.

Yazıyı okuyanlara Vizontele'den gelsin: Olaylara Karışma.

1 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Yenilirsen ve bir daha derbiye gidersen olmaz :) Büyük laf etme :)