Perşembe, Aralık 9

Şampiyon Independiente

Güney Amerika'nın Uefa Kupası olarak görebileceğimiz, Copa Sudamerica'yı Independiente kazandı. Arjantin ekibi, Brezilyalı rakibi Goias'ı 2-1'ın rövanşında penaltılarda geçti. Deplasmanda atılan golün önemi yoktu; bu nedenle 90 dakikası 3-1 sona eren maç önce uzatmalara ardından penaltılara kaldı.


35 dakikada skoru 3-1'e getiren Arjantin ekibi, geri kalan dakikalarda taraftarına azap, stres ne varsa yaşattı. Uzun bir bekleyişten sonra maç sona erdi ve kazanan sıfatına ev sahibi ekip ulaştı. Aslında o uzun bekleyiş, dakikalardan daha fazlaydı. Independiente, Libertadores'i en çok kazanan takım olmasına rağmen uzun yıllardır herhangi bir şampiyonluk yaşamamıştı. Ülke içinde kazanılan son kupa 2002'deki Apertura'ydı. Uluslararası turnuvalarda ise 1995'e kadar gitmek gerekiyor.

Takım ligde bu sezon bekleneni veremedi. Yeni gelen hoca, El Turco lakaplı Antonio Mohamed artık adını kulüp tarihine yazdırmıştır.


Maç penaltılara kalınca kaç kişi kalp krizi geçirdi bilinmez. Ama son penaltıda topun başına gelen Eduardo Tuzzio'nun rahat tavırları sinir bozucu olabilirdi. Kendi stadımızda böyle bir maç izlediğimizi düşünüyorum. Düşünemedim. Maçın en stresli dakikaları şurada. Akan sevinç gözyaşları falan filan, güzel be..




Hiç yorum yok: