Cumartesi, Aralık 4

Futbolda Böyle Şeyler Var


"Nietzsche'nin cok sevdigim bi lafı var 'Unutan iyilesir' der, ben yedigim golü unuttum, kaleci balık hafızalı olmalı. Futbolda böyle şeyler var. Golden sonra hiçbir şey olmamış gibi devam ettim."
***
Cenk'in dediği en doğrusu. Unutan iyileşir. Bilmeyen mutlu olur var bir de, onu kim demiş bilmiyor. Biri demiş mi ondan bile emin değilim. Belki mahalleden biri demiştir. Redd'in şarkısı vardı; "Mutlu olmak için bilme, görme" diye giderdi. Çağan Irmak yapamaz onun filmi mesela. Kadınlar ağlamaz çünkü böyle birşeye. Denedim olmuyor, ağlamıyorlar. İlgilenmiyorlar bile.
***
Dön başa. Cenk'in dediği en doğrusu. Unutan iyileşir. Cenk'in hafızası balık hafıza olmak zorunda. Öyle midir bilmiyorum ama öyle olması gerektiğini bilmesi güzel. Benimki fil hafıza. Sıkıntısını çekiyoruz. Futbol muhabbeti yaparken güzel oluyor, 6 sene önceki maçta atılan gol esnasında deplasman tribünün yaptığı tezahüratı hatırlamak falan güzel şeyler. Ama her zaman öyle olmuyor tabi. Mahalleden biri "hacı 4 sene önce bir kızla beraberdim adı neydi" deyince rahatsız oluyorsun. Belki bilmeyen mutlu olur diyen de oydu, yine emin değilim. Kızı götüren o, adını bilen ben. Kızın tipini htırlayan ben, kızın repliklerini hatırlayan ben. Çocuğun sahnelerini hatırlayan ben. "Henry, oğlum rahatsız mısın?". Geçmişi hatırlamak alkollü ortamda, daha doğrusu sarhoş muhabbetinde güzel oluyor sadece. Bir de alkolü unutmak için aldığını söyleyenler var. Ne hatırlıyorlar bilmiyorum.
***
Hafıza adamı yoruyor. Hadi hafıza problem değil de, kendi hayatınla ilgili sorunları da hala Beşiktaş'ın 22 yaşındaki 3.kalecisinden öğrenmen, onun açıklamalarıyla çözmeye çalışman hayatındaki yanlışlardan biri değil mi? Bence değil. Hem Cenk artık 2.kaleci oldu diyebiliriz. Futbolda böyle şeyler var, en önemlisi de bu.

Hiç yorum yok: