Cumartesi, Aralık 11

Son Lig Maçı


Bugün maça gitmiyorum. Soğuktan dolayı değil. İçimden gelmedi. Ali Sami Yen Stadı ile vedalaşma hakkımı Şekerspor maçında kullanmak istiyorum. Gerçi Şekerspor maçı için benim başka planlarım vardı ama sanırım törenler falan olacakmış.

Oysa ben isterdim ki; Şekerspor maçında hava inanılmaz soğuk olsun, Hagi maçtan önce "yarın as kadroyu oynatmıyorum" desin, bilet fiyatları ucuz olsun, tahminen 5.000 kişi olsun, hadi son maçtır diye 10.000 kişi olsun. Yani klasik; "alt lig takımıyla oynanan önemsiz kupa maçı" havasında olsun. Çünkü o maça gelecekler olanlar, büyük ihtimalle yıllar boyunca çok nadir maç kaçırmışlardır. Son maça gelme hakkını zaten elde etmişlerdir. Üstelik o duygusal havayı... Neyse, öyle işte..

Herkes Galatasaraylı'dır, herkesin Galatasaraylılığı aynıdır, farklı şekilleri olsa da. Ama Ali Sami Yen Stadı bazıları için daha farklı anlamlar taşıyor. Konserlerle, gösteri maçlarıyla ona veda etmek bana ters geliyor.

Bu arada bu hafta Gençlerbirliği maçına herkes bilet aldı, biletler erken tükendi, oysa şimdi sabahtan beri sürekli "fazla bilet var" haberleri geliyor. Cayanlar çok, herkes mi Şekerspor maçına bileniyor yoksa?

Şekerspor 1998 yılında bizim önümüzü açtığı dakikalarda Ali Sami Yen'de İstanbulspor maçında olanlar, o maçı ücretsiz izlesin (Ben o maçta mahallenin Fenerbahçeli bakkalı Selahhattin Abi ile kapışıyordum).
****
Edit: Son anda karar değişti, maça gidiyoruz. Kararımı değiştiren nedenler, kararımı değiştiren arkadaşın; "paramız yok", "hava çok soğuk", "takım kötü zaten" demesi. Tam gidilecek maç veda 2.planda.. Kapalı'ya girersek daha şık olur.

Hiç yorum yok: