Çarşamba, Eylül 9

Özgürcan Out Çağrı In

İkisi de Florya'nın ne kadar çim olsa da romantiklik adına toprak diyerek nitelendirdiğimiz sahalarından çıkma. İkisi de güneyli. Çağrı 1989 Salihli doğumlu, Özgür 1988 Antalya. Cafer, Oğuz gibi güneyli Floryalılar çoktur.

Özgür her zaman çok konuşulan isim oldu. Geçen sene ise zirve yaptı. Sakaryaspor'da imkansızı başarmak üzereydiler. Olmadı. Ama sezonun en çok saygı gören takımının en çok gol atan adamı oldu. Bu sezon yedek forvet sıkıntısı çeken Galatasaray ondan vazgeçmez diye düşünüyordum. Fakat kaderi yine aynı oldu. Yine bir Anadolu şehrine kiralık olarak gitti. Kayseri, Gaziantep ve Sakarya'dan sonra şimdi Rize'de. Transfer döneminde bir çok Anadolu kulübünün listesindeydi.

Çağrı ise Galatasaray altyapısını yakından takip edenler dışında çok fazla bilinen bir isim değil. Özgürcan-Uğur-Arda-Aydın kuşağının bir sonrasının ürünü. Serdar Eylikler'in tayfasından diyelim. Ama Galatasaray A takımı macerası umulduğu gibi olmadı. Kadroda düşünülmedi. Kiralık bile verilmedi. En sonunda Ç.Rizespor'a satıldı. 2.sezonunu geçiriyor.

Geçen sezon Özgürcan sıkıntılı Sakaryaspor'da 17 gol atarken, adına besteler yapılırken, Çağrı, Ç.Rizespor'da kıadroya girmekte zorlanıyordu. Tüm sezonu 1 golle geçirdi.

Bu sene ikisi aynı takımda. Riberio'nun yanında doğal olarak Özgür var. Ama Özgür hiç eski Özgür değil. Bu hafta Adanaspor maçında yine bekleneni veremedi. İkinci yarıda Özgür çıktı oyundan, Çağrı girdi yerine.(Dakika 66, kendi yaş gruplarından çıkmış en önemli yıldızın eski forma numarası).

Çağrı oyuna girdiğinde skor 3-2 Adanaspor lehine. Son 10 dakika da aynı. Önce 3-3 oluyor. Sonra Çağrı atıyor 4-3 oluyor. Sonra Çağrı yerde kalıyor penaltı oluyor. Penaltı gol olmuyor gerçi ama Çağrı maça damga vuruyor. Bu haftanın adamı Çağrı oluyor, bakalım geçen senenin adamı Özgürcan'ı kesebilecek mi?

Bu arada maçın ve Adanaspor'un hakkını verelim. Nisan mayıs aylarında oynansa efsane olacak bir maç izledik. Ama ligin 3.haftası olduğu için fazla konuşulmayacak. İki takımın da hücümcuları çok etkili. Bol gollü olacağı belliydi. Ama bir anda dönen bir maç izledik. Güzeldi. Emre Aktaş, Mbilia, Fevzi, Kibong, Riberio, Çağrı, Kenan Özer, Mithat gibi sürekli golü düşünen hücumculara teşekkürler edelim bu zevkli maç için.

2 yorum:

turuncuadana dedi ki...

maç 3-2 lehmize iken bir kaç pozisyon kaçırdık onlar gol olsa maç kopabilirdi ama rize kondisyonu iyi olan çok dirençli bir takım,35 lik hasan yiğit bile son 5 dakikada sağdan baya bindirmeler yaptı.özgürcanı çok tutuk buldum top ayağına gelince hızlı oynayamıyor,çağrı ise ayağına çok hakim attığı 4.goldeki kendine özgüveni çok iyiydi..

anonim dedi ki...

Tam hatırlayamadım ama, Kadir Has'da oynanan bi Erciyes-Dardanel maçı vardı. 4-3 Dardanel'in üstünlüğü ile bitmişti. O maçı anımsattı bana. Tabi bahsettiğim maç olağan dışı bir karşılaşmaydı (en az 30 metreden iki frikik golü, voleler, röveşatalar, direklerden dönenler vs.) ama bu da en az onun kadar heyecanlı oldu.

Ya aslında demek istediğim, TSL'de henüz böyle maçlar izleyemedik. Oh be, sonunda meramımı anlatabildim. :)