Çarşamba, Eylül 16

Abdul Kader'in Ağabeyi


Abdul Kader'in abisi varmış. Bu şaşırtıcı değil. Ne de olsa Ertem Şener bize hiçbir şey öğretmediyse, futbolcuların kardeşleri olduğunu öğretmiştir.
Abdul Kader'in abisi futbolcuymuş. Bu da şaşırtıcı değil. Ne de olsa Afrikalı çocuklar futbolcu olmaya heveslenir. Hemen hemen tek çıkış yoludur ve her aileden iyi kötü birçok futbolcu çıkar.
Ama şaşırtıcı olan Abdul Kader'in abisi, Abdul Kader'den yıllar önce Türkiye'de top oynamış. Ç.Rizespor'da. Efsane sezon 2000-2001'de. 20 Lig maçında 1 Kupa maçında oynamış. 1 gol atmış. Kocaelispor'a, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda.
Amadou Fadel Keita ismini birçok kişi hatırlamıyordur. Birçok kişi hiç duymamıştır bile.Bazıları şimdi hatırlamıştır. Ama onlar da Abdul Kader'in abisi olduğunu bilmiyordu büyük ihtimalle.
Amadou Fadel Keita Galatasaray'a karşı iki maç yapmış. Sami Yen'de 80 dakika, Rize'de 7 dakika oynamış. Fenerbahçe'ye karşı daha az. Kadıköy'de 20 dakika, Rize'de 6 dakika. Rize'deki iki maç da unutulmazdı. Fenerbahçe karşısında Rizespor 2 dakikada 2 gol bulup 2-0 yenmişti rakibini. Aylardan marttı. Galatasaray'ın o sezonun en iyi olduğu zamanları. Nisan ayında Galatasaray'ın Rize'ye gittiği haftasonu, Fenerbahçe Gaziantep'i 4-3 yenmişti. Galatasaray'ın tarifesi Rize'de 4-2 olmuştu.
Unutulmaz sezonun unutulan aktörü, hatta belki de figüranı Fadel Keita'ya selam olsun.

Hiç yorum yok: