Çarşamba, Eylül 16

İnönü'de Yine Bir Bahar Akşamı


Gereksiz bilgiler vermek istiyorum. Dün yıllar sonra ilk defa bir Şampiyonlar Ligi maçına gittim. Son gittiğim maçta yine bir İngiliz vardı. 2006 yılının aralık ayında Galatasaray - Liverpool maçı. Ondan önce gittiğim Şampiyonlar Ligi maçlarının çoğu hep o aynı rezil stadyumda oynandı.

Adam gibi, şehrin ortasında, müthiş bir ambiyansla izlediğim son Şampiyonlar Ligi maçı 7 Mart 2001 Galatasaray - Milan maçıydı. Yani 8 seneye yakın bir süre olmuş.

Manchester United'i ilk defa dünya gözüyle görmüş olduk. Canlı canlı Paul Scholes golü görmüş olduk. Manchester United'ın Türkiye'den 12 sene sonra sonra galibiyet aldığını görmüş olduk.

İnönü bana göre Türkiye'nin en iyi stadı. Ali Sami Yen'i dünyadaki hiçbir stadyuma değişmem; İnönü hariç. Bu muhteşem stadyuma bir maç için ikinci gidişim. İlki efsane "Hasan Kabzeli maç"

Ara ara, maçın durduğu veya maçtan sıkıldığım zamanlarda, ya Hasan Kabze gününü anarak eski açık'a veya eski açık tarafındaki kaleye, ya da boğaz manzarasına baktım. Böyle muhteşem bir stadyum. Canın sıkılırsa seni şair yapabilecek bir manzaraya sahip.

Hayatımda belki de ilk defa 3 gün arayla iki BJK maçı izledim. İki maçta da bir Beşiktaş golü görememiş olamam ilginç. Normalde hangi takımda oynasalar bir Holosko, Nobre ve Yusuf golü görüyorduk. Bu sene olmadı.

Bu Maç Evde İzlenir diyen(!) arkadaşlarla ve subay takviyeli bir kadroyla beraber ilk defa bir maça gittik. Devamı da gelir umarım. Güzeldi, güzel...

Hiç yorum yok: