Cumartesi, Eylül 5

İddaa'ya Körfez Kapağı


Boluspor - Kocaelispor maçı bugün iddia programından çıkartıldı. Sebep belli. Boluspor ligin en iyi topçularını barındıran güçlü bir takım, rakibi ise 18 yaşındaki çocuklardan bir 11 kuran ekonomik kriz içindeki Kocaelispor. Üstelik maç Bolu'da.

Maçın henüz başında Boluspor öne geçiyor. Sonra Kocaelispor atıyor. İlk yarı 1-1. İnanılmaz bir mücadele. Koşmayan, savaşmayan yok iki takımda da. Ama Kocaelispor daha bir başka. İkinci yarıda bu gençlerin gücü tükeniyor. Her yerine kramplar giriyor. Hafif kurnazlık da yapıyorlar, kramp girince biraz zaman geçiriyorlar. Bu nedenle Bolusporlu topçulardan dayak bile yiyorlar nerdeyse. Ama baskıya boğun eğmiyorlar. Kocaelispor 2-1 öne geçiyor bir kontra atakta. Son 10 dakikaya girilirken Boluspor skora dengeyi getiriyor. Maç öyle bitiyor. 2-2. İddia diliyle X.

Türk futbolcusuna güvenmediği için mi bilimiyorum artık ama iddia'ya güzel bir kapak oldu. Ben de Boluspor'a oynayacaktım ama haliyle imkan olmadı. Eğer bu maç programdan çıkmasaydı şu anda İddia tarihi bir vurgun yapmış olacaktı. Birçok kupon yırtılacaktı. İyi oldu, iddia da bir daha böyle garanti gözüken maçları "eyvah, insanlar para kazanacak, kaldıralım o zaman" mantığıyla çekmez bir daha.

Maça dönersek; Kocaelispor romantik bir hikayenin ilk satırlarını yazıyor.İlk hafta 4 yediler ama 2 maçtır yenilmiyorlar. Kaptan Serdar Topraktepe ve Cem Sinan Vergül dışında kalan oyuncuların doğum tarihleri sırasıyla şöyle: 1987-1988-1992-1990-1990-1984-1990-1991-1990. İkinci golü atan Gökhan Meral ilk defa bir maçta ilk 11 oynuyor mesela. Böyle bir takım gitti şampiyonluğun en güçlü takımının sahasından bir puanla döndü.

Ama bu böyle devam etmemeli. Derhal sorunlara çare bulunmalı. Çünkü artık futbol o kadar elverişli değil böyle romantik hikayelerin mutlu sonla bitmesi için.

Boluspor bence geçen seneki takımı korusaydı daha iyidi. Alınan oyuncular hala bekleneni veremedi. 2 gol atan Adanalı Ömer Yalçın, bir o kadar da kaçırdı. Ama yine de geçen hafta kaçırdığı golü telafi etmiştir. Uzun boyu nedeniyle Hakan Şükür'e benzetilen santrfor, iki golünü de kafa ile attı.

Boluspor 11 korner kullandı, Kocaelispor ise sadece 1. Ama sonuç 2-2. Futbol da böyle güzel zaten.

Hiç yorum yok: