Perşembe, Eylül 17

Ankaraspor Değil Lig Düştü


Ankaraspor küme düşürüldü. Bu kararın alınmasında kıvılcımı yakan Ankaraspor'dan Ankaragücü'ne geçen oyunculardı. Şimdi geri kalan futbolcular da Ankaragücü'ne geçebilecek.

Ankaraspor'un küme düşmesi Gökçek ailesine pek koymayacak, Ankaragücü'nün bir zararı da olmadı. Kime ne oldu? Olan diğer takımlara ve biz izleyenlere oldu. Ligin kalitesi düştü.

Galatasaray, Ankaraspor'u yenmek için bir pazartesi günü Anadolu'nun en boktan yerinde maç yapmaya gitti. Dirençli bir takım buldu karşısında güç bela da olsa yendi. Neyse ki sakatlık vermedi. Rakip Fenerbahçe ise böyle bir maç oynamayacak, 3-0 kazanacak ve Avrupa-Lig arası bir hafta sonunu boş geçirecek. Aynı şey küme düşme hattındaki takımlar için de geçerli. 4 hafta sonunda Ankaraspor ile maç yapan takımların puanları nasıl olacak o da tartışma konusu.

Beşiktaş, Ankaraspor ile karşılaşan takımlarla bir sonraki hafta oynuyordu. Şimdi o takımlar bay geçecek, 2 hafta Beşiktaş maçına hazırlanacaklar. Karşılarına sağlam-diri takım çıkacak siyah-beyazlıların.

GS-FB-BJK isim sadece. Ligin kalitesini düşürmüştür bu hareket. Bu karar nedeniyle avantajlı olanlar var dejavantajlı olanlar var. Ama dejavantajlı olanların hiç biri Ankaraspor veya Ankaragücü değil.

Ankaraspor'u küme düşürmek de eyyamdan başka bir şey değildir. Burada sorumlu olan varsa o da Ankaragücü'dür. Kısa bir süre içinde başkanını değiştirdi. Şöyle diyelim. Aziz Yıldırım Fenerbahçe başkanlığını bırakıp Beşiktaş başkanı olsa mesela, bunda da bir yanlış varsa, yanlışı yapan FB mi olur, BJK mi?

Tabir-i caizse maçası yemedi federasyonun, Ankaragücü'ne bir yaptırım uygulayamadı. Uyguladığı yaptırım da bir şeye benzemedi. Zevksiz, sıkıcı, hoş olmayan bir lig izleyeceğiz bu sene. Geçmiş olsun.

NOT: Fenerbahçeliler hemen "5te 5 yaptık lig kalitesiz oldu" demesinler, benim tuttuğum takım da 5te 5 yaptı sonuçta.

Hiç yorum yok: