Salı, Eylül 29

16


Bursaspor - Diyarbakırspor maçında yaşanan olayları tam bilmiyorum. Ama tahmin ediyorum. Diyarbakırspor'un gittiği hemen hemen her stadyumda yaşanan olaylar. Az çok tahmin edebiliyoruz.

Diyarbakırspor kulübünü sevmeyebilrisiniz. Bunun için yeterli argümanlar da olabilir elinizde. Mesela Süper Lig'e 2001'de çıkışı. Veya ligde kalışı. Mesela bir Altaylı sevmeyebilir 2001 nedeniyle. Olabilir. Ama işe siyaset katmak, ırkçılık sokmak ayıptır. Ve hatta vatan hainliğidir. Ama tabi bizim memlekette Mehmet Okur milli takıma gitmedi diye vatan haini olur ama bu insanlar olmaz. Bu kelime de farklılık arz ediyor artık.

Bu işi sadece Bursaspor taraftarı yapsa işin içinden basit bir söylemle "birkaç çapulcu" diyerek çıkardınız. Ve tribünde yaşansa tribün psikolojisi der bu yazıyı da kaleme almazdım. Ama olaylar Şeref Tribünü'nde bile yaşanmış. Bu işin vahim olduğunun göstergesidir.

Mehmet Demirkol az önce güzel söyledi Spor Servisi'nde. Onun dediklerinden yola çıkalım. O edilen lafların nereye gittiğini iyi idrak edilmeli. Ağızlardan çıkanı kulaklar duymalı Diyarbakır dışarı demek, Diyarbakır bu ülkeden çıksın demektir. Bu ülkeden Diyarbakır'ın çıkmasını istemek ise asıl bölücülüktür.

Şimdi gelelim sahadaki Diyarbakırlı futbolculara. Diyarbakırspor'da kaç tane Diyarbakırlı var? Söyleyelim 2 tane. Sadece 2 tane. Biri 21 numaralı formayı giyen Barış, diğeri bu sezon Ankaragücü'nden transfer edilen Abdullah.

Oysa Bursaspor'un çok değil 1 sezon önce kadrosunda, hem de ilk 11'de oynayan, iki tane Diyarbakır doğumlu futbolcusu vardı. Üstelik Bursa'da. Altyapısı tıkır tıkır çalışan bir kulüpte, bir futbol şehrinde, orta sahayı çekip çeviren futbolcular Diyarbakırlıydı.

Biri Cihan Haspolatlı, diğeri Mustafa Sarp. Ve mesela Bursa şehrinden, Bursaspor'dan ayrılırken, Bursaspor taraftarının içini sızlatan Mustafa Sarp, gittiği takımda, Galatasaray'da 16 numaralı formayı giyiyor Bursa sevgisi nedeniyle.

Diyarbakırlı Mustafa, sırtında gururla 16 numarayı taşırken, sizler hala çok sevdiğiniz Mustafa'nın memleketine dışarı diyorsunuz. Devam edin böyle...

1 yorum:

somanytimes dedi ki...

daha guzel bir şekilde anlatılmazdı.ırkçılık kanımıza işlemiş milletçe