Salı, Eylül 15

Beşiktaş - Man Utd

Beşiktaş - Manchester United maçı ezici çoğunluğunun Beşiktaş'ın kaybedeceğini düşündüğü bir maç. Ben de o çoğunluğun bir üyesiyim açıkçası. Özellikle ilk dakikalarda bir gol yenirse, Galatasaray maçında 2-0 olduktan sonra hiç savaşmadıkları için eleştirilen Beşiktaşlı oyuncuların havlu atmasına neden olur ki bu da bir İngiliz takımı karşısında felakete yol açacak sonuçlar doğurabilir.
***
Herkes Galatasaray maçından sonra Mustafa Denizli'yi ve Rüştü'yü çok eleştirdi. Eeleştiriler de yerden göğe kadar haklıydı bana kalırsa. Fakat futbolun dibe vurmuş adamların yardımına özellikle kritik ve büyük gecelerde yetiştiği çok olmuştur. Lige üst üste iki yıl kötü başlayan Zico'nun yardımına kaybedilmesine rağmen Newcastle ve iyi oynayarak kazanılan Inter maçları yetişmişti hatırlatalım. Tabii bugün ki rakip bunlara benzemiyor, onu da ekleyelim. Bugün sahaya cumartesi günü oynayan ve helva kıvamında olan orta saha ile çıkmayacaktır Mustafa Denizli. Mesela hücuma katkısı sınırlı olsa da Michael Fink, Ernst'in kafasını rahatlatan ve onun ofansı düşünmesini de sağlayan bir isim. Sol kanatta Tello'nun varlığı ve en azından bu bölgede Yusuf fantezisinden vazgeçilmesi bir kere duran toplarda etkinlik kazandıracaktır. Beşiktaş'ın organize olamadığı ve geriden topu şişirdiği dakikalar mutlaka olacaktır. Boru değil Manchester ile oynuyorsunuz. Şişirilen topların 2-3 saniye içerisinde geri dönmemesi için ileride Nobre gibi kazma da olsa ortalığı karıştıran, topu ayağında tutabilen ve kolay faul alabilen bir adamın olması gerekiyor diye düşünüyorum. Nihat hazır değil, kötü oynuyor ve bugün skor Beşiktaş'ın aleyhine gelişir de Nihat her maç olduğu gibi oyundan alınırsa tribünlerden uğultu yükselebilir. Ama oynatmadığınız zaman da uğultuyu çıkaranların "Nihat bugünler için transfer edilmedi mi" sorusunu sorma hakkı da her zaman saklıdır. Nihat ya da Holosko farketmez, 4-2-3-1 şeklinde hayal ettiğim Beşiktaş'ın dizlişinin 3'ünde en sağdaki eleman olacaktır.
***
Sağ bek tercihini de merak ediyorum hocanın. Ekrem Dağ hücum yönü iyi ama aynı şekilde savunma zaafları olan bir oyuncu. Diğer genç isimlere de bu maçta şans verir mi yoksa, bu bölgede adam kıtlığından çokça forma giymiş İbrahim Toraman oynar mı bilemiyoruz. Ama kale Rüştü'nün olmalı. Beşiktaş'ın muhtemel forma giyebilecek iki kalecisinin de İngilizlerle arası iyi değil. Rooney ve Rüştü ikilisinin bir önceki randevusu beni yıpratmıştı. Ama bugün Rüştü'nün beklenenin aksine iyi bir oyun ortaya koyacağını düşünüyorum. Beşiktaşlı oyuncular kafadan mağlup çıkmazlar ve ilk yarım saatte gol yemezlerse bu maçta herşey olabilir.

1 yorum:

Kayrakli dedi ki...

Ekrem in iyi olan hücum oyununu sadece Beşiktaş forması giydiği ilk 3-5 maçta gördü idik ki o da sadece hızından kaynaklanıyordu.

dün gece hücum odaklı oynamadı ama müdafaa anlamadında da hiçbir katkı vermedi takıma.