Cumartesi, Eylül 12

2001-2009-2010


8 senedir basketbol takımından beklediğimiz buydu. Önce kısa bir nostalji. Masal gibi geçen 2001 aslında hiç de güzel başlamamıştı. Gruplarda oynanan son maç değil, son devreye kadar sıkıntılıydık. Ankara'da oynanan maçı kazanırsak lider olacaktık, kaybedersek sonuncu. 15 sayı geriden gelip kazanmıştık. Fanatik'in başlığı İbrahim Yazar Mehmet Okur'du.

Bugün ne İbo var kadroda ne Memo. Yepyeni bir kadro. Hafızalar ise çok taze. Bugünkü rakip işte 8 sene önce yine bir eylül gününde (yanılmıyorsam 2 Eylül) karşılaştığımız İspanya. Bu sefer bir "tamam-devam" maçı değildi. Ama yine havaya sokan maç oldu bu. Dünya şampiyonunu yenmek sadece bu turnuva için değil, 9 sene aradan sonra ülkemizde düzenlenecek bir başka uluslararası turnuva için de önemli bır çıkış noktası olacak.

Maçı yarım gözle izledim. Fazla maç içi yorum yapmıyorum o nedenle. Bu turnuvanın hikayesini anlatmak için 2001'den başlamak güzel olur diye yazıyorum bu yazıyı. Tabi bir de bu maçı es geçmek olmazdı.

2001'deki İspanya maçından sonra yenilmeden ilerledik. İpekçi'de kaybedilen finalde ise rakip Sırbistan olmuştu. Şimdiki rakip (pazartesi) yine Sırbistan. Gerçi Avrupa basketbolu 9-10 ülkenin çevresinde dönüyor, onlarla tekrar karşılaşmak çok da şaşırtcı değil. Ama 2001 ile 2010 arasında, 2010'dan bir önce, böyle bir turnuva yaşamak oldukça umut verici ve hoş. 12 Dev Adam şarkısının bıkkınlık vermeden dinlendiği bir döneme girdik.

Ersan Yazar Ömer Okur

Hiç yorum yok: