Cumartesi, Eylül 26

3 Senedir Çalan Şarkılar


2007 baharı. İstanbul'dayım. Bodrum'a taşınacağız birkaç gün sonra. Ben de finallerimi verip üniveristeden mezun olacağım. Televizyonda çalan şarkı Emre Aydın. Şebnem Dönmez'in oynadığı klip. Afilli Yalnızlık.

2007 temmuz. Bodrum'dayım. Mezunum. Askerlik başvurumu yapmışım, aralığı bekliyorum. Sahilde çalan şarkı, Dayan Yalnızlığım.

2007 ekim. Bodrum'dayım. Koca yerde 20li yaşlarında yegane adam benim. Üstelik kısa bir süre sonra askere gideceğim. Zor bir dönem. Çalan şarkı Emre Aydın, Belki Bir Gün Özlersin.

2008 mart. Askerde çarşı iznindeyım. Birbirinden ayırt edemeyeceğim, çok sevdiğim arkadaşlarımla birşeyler yiyip, içiyoruz. Televizyonda Belki Bir Gün Özlersin. Klibi çekilmiş.

2008 ağustos. Askerden dönmüşüm, tatil yapıyorum Bodrum'da. Biraz zaman geçirdikten sonra İstanbul'a dönüp iş arayacağım. Çalan şarkı Emre Aydın'dan, Afilli Yalnızlık.

2008 kasım. Yeni bir işe başlamışım. İlk işim hatta. Sevmiyorum pek. Gidip geliyorum. Yemekhanesinde yemek yiyorum. Televizyon açık çalan şarkı Emre Aydın, Bu Kez Anladım

2009 şubat. Bu sefer sevdiğim bir işteyim. Hayatım daha düzenli ve daha güzel. Geceleri biraz daha huzurlu uyuyorum Gece yatarken radyoda çalan şarkı Emre Aydın'dan Hareket Vakti.

2009 eylül. Peralta ve bir kaç arkadaş ile birlikte Kadıköy'de iftar yapıyoruz. Yemek yediğimiz mekanda çalan şarkı Emre Aydın, Belki Bir Gün Özlersin.

Emre Aydın'ı seversiniz veya sevmezsiniz. Dinlersiniz veya dinlemezsiniz. Ama burada hakkını vermek lazım. Her sene 1 albüm çıkarıp ve sonra "uzun bir ara verdik" diyen tüketim toplumunu besleyenlere selam olsun. Emre Aydın bir albüm yaptı ve yaklaşık 3 senedir onun ekmeğini yiyor. Helal olsun.

Bu arada bu yazıyı yazarken Radiohead'in OK Computer albümünü dinliyordum.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

kesinlikle çok doğru bir tespit