Cuma, Eylül 4

Kakuta


Öyle bir ismi var ki sanki siyasi bir krize bile neden olabilir. Kakuta denince arkasından "azınlıkların çıkardığı olaylara polis müdahele etti" cümlesini duymak mümkün sanki.

İki gündür Avrupa futbolunun en çok konuşulan ismi. Chelsea gibi bir transfer şampiyonu kulübe kim dur diyecek denirdi eskiden, dur diyen Kakuta oldu. Üstelik daha 18 yaşında.1991 doğumlu.

Hiç izlemedim, bilmiyorum. Kulak aşinalığım var ama en azından. Duydum adını. Eminim ki Avrupa futbolunu sarsan bu ismi Türkiye'de izleyen kimse yoktur. Pazar ve pazartesi akşamları çıkıp bize futbolu öğretenler(!) adamın ismini bile ilk defa duymuştur. İzlemeleri mümkün değil.

Oysa bu adam geçen sene mayıs ayında Türkiye'deydi. Antalya'da U-17 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa forması giymişti. Yarı finalde onlarla karşılaşmıştık. Penaltılarla elenmiştik. Bizim penaltılarımızı Fenerbahçe'nin geçen sezon devre arasında aldığı ve hala oynatmadığı Abdülkadir Kayalı, Fenerbahçe'nin bu sezon yolladığı Özgür Çek ve Galatasaray'ın A2 takımında oynayan Emre Çolak attı. Onlar A takımda oynamak için sıralarını bekliyor hala. Kakuta ise dünya futboluna damgasını vurdu bir şekilde. Yine de Mardan'dan S.Bridge'e gitmek nasip olmadı.

Hiç yorum yok: