Perşembe, Eylül 24

Ateşi Yaktım


Fenerbahçe - Galatasaray maçı öncesi ilk rüyamı gördüm. Enteresan bir rüyaydı Tanıdığım tüm Galatasaraylılar ve tüm Fenerbahçeliler karşılıklı olarak top oynuyorduk. Saha da yaşadığım, gördüğüm bütün her yer. Yani bir nevi topla oynanan paintball. Topla Kartal'da okuduğun lisenin bahçesinde ilerliyorsun, karşına yıllardır görmediğin Fenerbahçeli arkadaşın çıkıyor, sen de topu Keweel'a atıyorsun. Böyle garip bir rüya. Anafikir belli. Bu derbi hayatımızın içine işlemiş.

İşin garip boyutu rüyayı görmem değil. Zaten bir ritüel oldu bu tip saçma rüyaları derbi öncesi görmek. Şaşırtıcı olan sabah aldığım Fanatik Gazetesi'nin manşetinin Akılları Fikirleri 10'da olması. Aynen abi. Akıl fikir orada.

Bir futbol maçından, bir 3 puandan daha önemli, daha farklı anlamları olan bir maç. Galatasaraylı ve Fenerbahçeli için dünyanın en önemli maçı.

Maça tam 1 ay var. Arada iki Avrupa Kupası maçımız var. Milli maç var. Ama işte yavaştan kitleniyoruz oraya. O maça kadar iki takım da 5 maç oynayacak. Fenerbahçe, Moldovya, Antalya, Antep, Romanya gibi birbirinden alaksız yerlere gidecek. Galatasaray ise İstanbul dışına sadece Ankaragücü maçı için çıkacak.

Bekliyoruz. Ne zaman gelecek o büyük gece? Bir de bir Galatasaraylı olarak; o gece bu sene mi?

5 yorum:

sayerlack dedi ki...

O geceyi bir Galatasaraylı olarak göremeyeceksin.Sen iyisi mi Fenerbahçeli ol.O zaman garanti görürsün.

Ocakçıyan dedi ki...

fenerbahçeli dostlarım tek tutunduğu dallarını bu sene kırarsak acaba bundan sonra böle ukala yorum bırakabilecekler mi buraya ????

demiycem dedi ki...

in rijkaard we trust..

sayerlack dedi ki...

Kızma be arkadaş.Söylediğim ukalaca değildi.

Unknown dedi ki...

Bekliyoruz o günü o geceyi sabırsızlıkla, artık çıkalım o karanlık stattan aydınlığa...Bu defa yenelim bayram da bizim olsun seyran da :)