Pazartesi, Eylül 21

İngiltere Kraliyet Ailesi

İngiliz futbolunun önemli isimileri Sir Bobby Robson için birkez daha bir araya geldi. Gözümüze çarpan karelere bakınca nostalji rüzgarları esti yine. Geçmiş günleri can sıkan şekilde uzun uzun anlatmaya gerek yok.

Başlık İngiltere Kraliyer Ailesi, çünkü bu isimler İngiltere için, İngilizler için, İngiliz futbolu için ve İngiliz futbol kültürünü seven herkes için kraliyet ailesinin her bireyinden daha önemlidir. Ben de son zamanlarda Irish Pub müdavimleri ve Fever Pitch kitabı sayesinden Ada'ya ilgi duymaya başladım. Ya da arttı diyelim.

Yukardaki fotoğrafta 3 büyük efsane yanyana. Sir ünvalı Alex Ferguson. Daha 5 gün önce benim doğup büyüdüğüm şehire geldi. Ne kadar sevmesem de onun takımını izlemek için stadyumdaydım. Diğer tarafta Paul "Gazza" Gascoigne. İngiliz futbolunun hem oyunuyla hem yaşantısıyla Maradonası. Mert Aydın'ın Gol programının tanıtımlarında dönen "...ama Gascoigne bir sanatçıydı." cümlesi, en kısa sürede onu en iyi tanıtan cümlelerden biridir. Ve ne zaman Gazza ismini duysak beynimizde yankılanacaktır.
Gary Linekeer. Onu dünya futboluna kazandıran isim bir Türk. Abdülkerim Durmaz. Bu işin şakası. Bir gol makinası kendisi. Onun futbol oynadığı vakitlere çok yetişemedik. Fransa 98 öncesi Ntv'de gösterilen muhteşem program vardı, o programa onun katkısı unutulmaz. Okay Karacan ve Murat Kosova ikilisinin Halit Kıvanç usta ile beraber sundukları program her cuma yayınlanır, cumartesi tekrarını bile izlerdik. O programda Linekeerli bölümler de vardı. Çok da güzeldi.
İki İngiliz milli takım teknik direktörü. Sven Goran Eriksson ve Steve McClaren. İkisi de bekleneni veremedi ama sonuçta ikisi de kraliçeden daha önemli bir görevi üstlendiler.
Bu da Alan Smith. Efsane Leeds United takımının sert forveti. Futbolunu beğenirdim. Ama atılım yapamadı bir türlü. Bir Liverpool maçında bacağını kırmıştı diye hatırlıyorum. O sakatlık olmasaydı daha iyi yerlerde olabilirdi. Leeds günleri ile hatırlanacak. O günleri de bize Kewell anlatacak. (Yok öyle birşey de olsa güzel olurdu)

Hiç yorum yok: