Pazar, Eylül 13

16 Sene Sonra


Maçla ilgili yazıyı daha sonra yazarım. Sadece kısa bir istatistik. Galatasaray ligde 16 sene sonra derbilerde (FB veya BJK maçları) 3 farklı galip geldi. Kupada en son Fenerbahçe'yi 5-1 yenmişti 2005'te. Ama lig tarihinde en son 3 farklı galibiyeti 1993'ü gösteriyor.

11 Nisan 1993'te oynanan efsane maçta, Kadıköy'de Fenerbahçe'yi 4-1 mağlup etmiştik. Aradan geçen 61 maçtan sonra tekrar 3 farklı bir galibiyet.

Aradan 16 sene geçti. Yani ilk golü atan Mustafa Sarp'ın forma numarası. 16 sene önce başımıza Kalli vardı. Buradan Kalli'yi seven Extensor'a selamlar. Kalli ve Rijkaard. Değişim, kurulan taze kadro, devrimin ayak sesleri vs...

16 sene önceki maç Kadıköy'de oynanmıştı ve rakip Fenerbahçe'ydi. 3 farklı Beşiktaş ve Sami Yen galibiyetimiz en son ne zamandı onu da bulmak lazım. Pazartesi onu araştırırım, ama daha önceden merak eden olup da bulan olursa veya yaşı yetenlerden hatırlayanlar çıkarsasa buraya paylaşırsa çok sevinirim. Hiç sanmıyorum ya belki de yarın gazetelerde okuruz. Gece 3 buçukta eve gelip sadece bu kadarını yazıyorum. Drbinin arkası yarın.

1 yorum:

turhanatakan dedi ki...

sanırım sorunun cevabı hiçbir zaman olacak. beşiktaş'a karşı kendimi bildim bileli üstünlüğümüz var denilir ama tarihimizde -yanlış araştırmadıysam- bir kez 3 farklı lig galibiyetimiz var: 5 mart 73'te inönü'de tuncay temeller, ahmet akkuş ve mehmet özgül'ün golleriyle kazanmışız.