Pazar, Eylül 6

Brezilya'dan Unutulmaz Gider


Günlerdir beklenen maç oynandı. Çoğunluk maç hakkında birşeyler karalamış, zevkle okudum. Gece 3 buçukta başlayan maçı izleyince, üstelik 7-8 kişi beraber izleyince devamı da geliyor gecenin ve sabahın. Öyle olunca daha şimdi ayılıp bir şeyler yazıyoruz.

Brezilya hakikaten iyi takım. Ne kadar sevmesem de, ne kadar Arjantin'i daha çok sevsem de bunu diyebilmek gerek. Konfederasyon Kupası'nda da beğenmiştim. İstedikleri gibi oynama özellikleri var.

Üstelik eski, akıllarda bir imajı olan Brezilya futbolu gibi oynamıyorlar. Sadece teknik-samba-şov değil olay. Olabildiğince sert bir takım. Dani Alves ve Maicon mesela. Kenarlardan kara tren gibi gidiyorlar. Çarptığı adamı perişan ediyor. Felipe Melo mesela. Veya Ramires. Ara ara "kasap" gibi oynayan adamlar bunlar. Bir pozisyonda bir Arjantinli Kaka'dan top almaya geldi. Kaka'ya çarpan tangocu feleğini şaşırdı. Kaka yahu bu. Üflesen düşer dediğin tekniğiyle çalımıyla hızyla adamı geçer dediğin Kaka koyuyor omuzu. Tevez'in yediği dayağın haddi hesabı yok. Messi La Liga'da daha yumuşak defanslara oynuyordu herhalde. Bir pozisyon dışında o da atarını yapamadı.

Teknik direktörlerin oyunculuk dönemi izleri bunlar. Brezilya, Kaka'yı bile Dunga yapmaya çalışırken, Maradona herkesi Maradona yapmak istiyor. Tevez, Jesus, Veron, Messi sonradan giren Kun, hatta Lavezzi. Hepsi zamanında yeni Maradona diye anılan isimler. Orta sahanın yükünü çeken Mascherano. O da yetmiyor. Arjantin'in dün ne oynadığını anlayabilen var mı? Ver Messi'ye, ver Tevez'e, Veron kaleye vur uzaktan gol olsun. Bundan daha fazlasını göremedim ben. Yalnız dün Veron iyidi. Bu yaşta alınacak adam mı diyenlere cavabını verdi bence.

Hatta şöyle diyelim. Brezilya 1986'daki Arjantin gibi, Arjantin 1982'deki Brezilya gibiydi. En azından gece 3 buçukta görebildiğim buydu. Arjantin'in daha çok savaşan bir takım olması lazım. Brezilya ise 1994'ten beri gördüğüm en iyi (güzel değil iyi) Brezilya olarak Güney Afrika'ya gidiyor olabilir. Brezilya, gitmeyi garantiledi. Arjantin'de illa gidecektir. Ama giderken başında Maradona olur mu emin değilim. Rosario'da, Brezilya'ya yenilmek, takımın başında da Maradona olunca bu maçı unutulmaz kılacaktır. Bu arada gece 3 bucuk maçları güzel oluyor. Bazen koca bir gece çürümek gerek.

1 yorum:

Sheed dedi ki...

dün elano bile tevez'i darmadağın etti bi pozisyonda.. gerçi orada city kaynaklı bi kuyruk acısı da olabilir sebep :)