Salı, Eylül 1

Şu Senin Sakarya

Fotoğraf 5 Haziran 1927 günü oynanan Fenerbahçe - Slavia Prag maçından..


Hikayeyi Nihat Genç anlatıyor. Onun bu hikayeyi anlatma amacı, Mustafa Kemal'in ne kadar hoşgörülü bir insan olduğunu gözler önüne sermek. Ben ise futbolun ülke topraklarındaki ilk yıllarında bile ne kadar sevildiğini göstermek istedim. Yorum kısımında "Atatürk hangi takımlıydı" muhabbeti yapılmasın lütfen. Geç kalmış bir 30 Ağustos yazısı olsun bu da...


"Bir gün Gazi'nin uşağı, Fener maçına gider.Fenerliler, Yunanlılarla maç yapıyor. Yunanlıları 2-1 mi, 2-0 mı ne yeniyor. Uşağı sofrasını hazırlayan kişi, fanatik Fenerli... Geliyor köşke. Atatürk maç nasıldı diye soruyor. İyiydi, 2-0 yendik diye yanıtlıyor. Nasıl oynadı bizimkiler? sorusunu soruyor. Valla öyle oynadılar ki şu senin Sakarya beş para etmez."

4 yorum:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Onu bilmem de Nihat Genç fena Fenerlidir :)

kutay dedi ki...

ben de tam ters şekilde biliyorum... iyi bir trabzonsporludur, o nedenle her trabzonlu gibi, fenerbahçe'ye mesafelidir...=)

Adsız dedi ki...

extensor allah çarpar ne feneri koyu mu koyu Trabzonsporludur..Deplasman yapacak kadar hemde:) bordomavi.nete gir bir yazısı vardır Trabzonsporla ilgili muhteşem ötesidir..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Ha orası öyle, tabi Trabzonsporludur ama ekstra olarak Fenerbahçe'ye sempatisi vardır.
Bazı konuşmalarında belli eder zaten.