Cuma, Haziran 19

Aman Tadını Bozmayın


Aslında başlığı bokunu çıkarmayın diye atacaktım ama ilk anda bunla karşılaşırsanız yadırgarsınz diye vazgeçtim. Ama şimdi diyorum. Bokunu çıkarmayın ahali.

Hangi ahali derseniz, sol cemaatten bahsediyorum. Tamam, bu blog yazarlarına "sol mu sağ mı" diye sorsanız sol diye yanıtlar, ama bir yere kadar. Siyasi kimliğimiz de yoktur, oldukça da apolitiğiz yanlış anlama olmasın. Sola sempatiyle baksak da (sola sempatiyle bakmak ne demekse, Milan'a sempatiyle bakıyorum Inter'i sevmem gibi) sol cemaat, hakikaten bazı şeylerin bokunu çıkarıyor. Bunun en fazlası da son yıllarda sıkça karşılaştığımız gibi futbolda oluyor.

İ.A. gibi üstadlar sayesinde, Liverpool, St.Pauli, hey gidi bir zamanların St.Etienne'i baya revaçta oldu. İşçi sınıfının takımı ile başlayan cümleler beni çocukluk aşkım Liverpool'dan soğuttu. İşçi sınıfını ben lisede öğrendim ama ilkokul yıllarında, mahallede Ginola olmadığım zamanlar Fowler oluyordum.

Neyse sadede gelelim. Kuzey Kore 2010 Dünya Kupası'nda yer alacak. Çok güzel gelişme. Farklı takımların böyle turnuvalara gelmesi hoşuma gider. Şampiyonlar Ligi'nde U.Cluj, Euroleague'de Napoli, Bank Asya'da Bucaspor, Roland Garros finalinde Söderling falan, bunlar güzel şeyler. Kuzey Kore'yi 1966 Dünya Kupası'ndan da biliyoruz. Baya rahmet okutmuş İtalya'ya, Portekiz'e. Sempatik takımdır yani. Ama yine de hafif bir korkum var.

Korkum şu ki, şimdi tüm sol cemaat, koşulsuz bir şekilde K.Kore'yi destekleyecek. Kuzey Kore'den 3 topçu say desek, "Lee, Young bir de Che" diyerek espiri yapacaklar. Üzerlerinde DDR, CCCP tişörtleri olacak. Arada endüstriyel futboldan dem vuracaklar. Kupa bitince de, futbol kitlelerin afyonudur diyecekler. Bunları yapsınlar, hepsi renk ama fazla abartı olmasın. Futbol güzel bir oyun, dünya kupası güzel bir aktivite. Bozmayın bunu. Fanatizim çok iyi birşey değil, kendimden biliyorum.

Bu arada bir filmde böyle bir sahne vardı, filmin adını söylüyorum, sahneyi de oradan izlerseniz. Yine bir Brezilya filmi, gayet güzeldir, olsa da izlesem hatta: 0 Ano Em Que Meus Pais Sairam De Ferias. Yani diyor ki: Annemler Tatilde.

2 yorum:

zafer dedi ki...

istediğin film olsun! dünyanın bütün sabahlarının yanına ekliyorum şimdi..

kutay dedi ki...

aman olm yanlış olmasın, tanrı kent i istıyorum, annemler tatildeyi izledim...)