Pazartesi, Haziran 22

A Milli Takım Aday Kadrosu


Erkek A Milli Basketbol takımının eylül ayındaki şampiyona için aday kadrosu açıklandı. Kadroda Mehmet Okur yok. Bu Mehmet olayı enteresan. Olayların iç yüzüne çok hakim değilim ama Mehmet'e çok haksız bir eleştiri olduğunu düşünüyorum. "Vatan haini" gözüyle bakılıyor ona. Oysa 2003 İsveç'te bir tek oynayan kendisiydi. Diğerleri iç çekişmelerinin derdine düşmüştü. Zaten o turnuvadan sonra düşüşe başladık. 2001'in üstüne bir şey koyamadık. Pau Gasol 1 sene dinlendi sonra geldi İspanya şampiyon oldu. Gelip takıma zarar verenlere daha iyi davranılıyor sanki. Tanjeviç, Okur'u almadı aşağıdaki isimleri aldı:

Fatih Solak (Aliağa Petkim), Cevher Özer (Beşiktaş), Barış Hersek (Darüşşaka), Ender Arslan, Engin Atsür, Kerem Gönlüm, Kerem Tunçeri, Sinan Güler (Efes Pilsen), Oğuz Savaş, Ömer Aşık, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Cemal Nalga, Evren Büker (Galatasaray) Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic) Ersan İlyasova (Barcelona) Bekir Yarangüme (Türk Telekom)

Tanjeviç'in 2010'un kadrosunu kurma planı çok acayip. Yıllan önce kadroya giremeyen Kerem Tunçeri kadroda, Ömer Onan var ama mesela Hüseyin Beşok yok. Fatih Solak'tan vazgeçilemiyor. Evren Büker, Engin Atsür, Barış Hersek gibi isimleri görünce de insan sormadan edemiyor. Bir Cenk Akyol vardı ne oldu ona?

Hiç yorum yok: